Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Húsvét

Sonkateszt: ilyet válassz húsvétkor a kalács mellé!

Húsvéti sonka
Mivel mindjárt itt a húsvét, a Nébih Szupermenta csapata az ünnep közkedvelt fogását, a sonkákat tesztelte le.

Ezúttal a sertéscombból készült, darabolt vagy kötözött, füstölt, nyers termékeket vették górcső alá a Szupermenta programban a Nébih szakemberei, ugyanis az ünnepi időszakban ez a típus kerül leggyakrabban a családok asztalára - írja a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal).

Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású termék szerepelt. Elkészítés módja szerint 14 hagyományos pácolással és 8 gyorspácolással készült terméket teszteltek, melyek kiszerelés tekintetében 0,5 és 2 kg közöttiek voltak. A teszten 7 kötözött és 15 darabolt sonka szerepelt, melyek mindegyike füstölt termék volt.

Az eredmények alapján a vizsgált sonkák élelmiszerbiztonsági szempontból maximálisan megfeleltek az előírásoknak, csak kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák akadtak.

A kedveltségi teszten olyan érzékszervi jellemzőkre fókuszált a Szupermenta csapat, amelyek a vásárlás során segítséget adhatnak a sonkák kiválasztásában. Minden terméknél 4 fő értékelési szempontot figyeltek meg: alak-méret, szín-metszéslap, állomány, illat. Győztest ugyan nem hirdettek, de mindegyik tesztelt sonkáról írtak egy rövid jellemzést, ami nagy segítség lehet a húsvéti sonka kiválasztásánál.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.