Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Húsvét

Sonkateszt: ilyet válassz húsvétkor a kalács mellé!

Húsvéti sonka
Mivel mindjárt itt a húsvét, a Nébih Szupermenta csapata az ünnep közkedvelt fogását, a sonkákat tesztelte le.

Ezúttal a sertéscombból készült, darabolt vagy kötözött, füstölt, nyers termékeket vették górcső alá a Szupermenta programban a Nébih szakemberei, ugyanis az ünnepi időszakban ez a típus kerül leggyakrabban a családok asztalára - írja a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal).

Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású termék szerepelt. Elkészítés módja szerint 14 hagyományos pácolással és 8 gyorspácolással készült terméket teszteltek, melyek kiszerelés tekintetében 0,5 és 2 kg közöttiek voltak. A teszten 7 kötözött és 15 darabolt sonka szerepelt, melyek mindegyike füstölt termék volt.

Az eredmények alapján a vizsgált sonkák élelmiszerbiztonsági szempontból maximálisan megfeleltek az előírásoknak, csak kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák akadtak.

A kedveltségi teszten olyan érzékszervi jellemzőkre fókuszált a Szupermenta csapat, amelyek a vásárlás során segítséget adhatnak a sonkák kiválasztásában. Minden terméknél 4 fő értékelési szempontot figyeltek meg: alak-méret, szín-metszéslap, állomány, illat. Győztest ugyan nem hirdettek, de mindegyik tesztelt sonkáról írtak egy rövid jellemzést, ami nagy segítség lehet a húsvéti sonka kiválasztásánál.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.