Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Bébipapi

Így csempéssz kölest, hajdinát és zöldséget a gyerek kajájába!

A tökéletes köles
Ha gluténérzékeny a gyerek, az az egész család táplálkozását "megreformálja". Szerencsére azonban a köretek terén sem kell lemondanunk a finomságokról, csak egy kicsit másképp kell elkészíteni, mint megszoktuk. Ehhez ad tanácsokat Felcsiki Tünde, a Mentes pillanatok című könyv szerzője.

Gluténmentes GABONÁK

Sok gyerek nem szereti, vagy nem szokott hozzá a köles, hajdina, barnarizs, esetleg más gabonák ízéhez, amelyek a gluténmentes étkezés nélkülözhetetlen alapanyagai. A köles vagy a hajdina szuper köret például krumplipüréhez keverve: 70% burgonya, 30% köles - így nem lesz olyan határozott az íze. Amennyiben rakott krumplit készítünk, a rétegek közé szórhatunk főtt kölest vagy egyéb gabonát. Húspogácsába keverve is jól harmonizál az ízük a fűszeres hússal.

ZÖLDSÉGEK


Zöldségeket főve, pürésítve vagy reszelve húspogácsába vagy fasírtba is keverhetünk. Darált húsos mártáshoz (bolognai ragu) is használhatunk reszelt zöldségeket. Sok gyerek szereti a szószos ételeket, ezért tetszés szerinti zöldségeket is főzhetünk a raguba. Egy zöldborsós-sárgarépás csirkeragu esetében például elkészítés után egy botmixer segítségével pürésíthetjük a főtt zöldségeket a szósszal, miután kivesszük a húsokat a mártásból. Így nem csak ellenállhatatlan ízeket érünk el vele, hanem az ételt táplálóbbá és egészségesebbé tehetjük gyermekeink számára.

ITT OLVASS TOVÁBB FELCSIKI TÜNDÉRŐL!>>>

A MENTES PILLANATOK ROVATUNKAT ITT TALÁLOD!>>>

MÉG TÖBB TIPP ÉS TANÁCS GLUTÉN- ÉS LAKTÓZÉRZÉKENYEKNEK >>>

MINDENMENTES RECEPTEK >>>

A PANÍR, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD: ZELLERES BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMELLCSÍKOK - VIDEÓ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.