Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

Ezzel a különleges körettel még finomabb lesz a klasszikus csirkepörkölt

Hagyományos magyaros étel a csirkepörkölt, amit általában nokedlivel vagy tésztával fogyasztunk. Mi most egy-két extrával bolondítottuk meg a köretet.

Már meg sem lepődünk azon, hogy a túrós tészta köretként mennyire jól illik a pörköltekhez. A harcsa mellett ennek a klasszikus, csirkéből készített paprikásnak is első osztályú kísérője, a friss kapor pedig már az üde tavaszi ízeket idézi. Íme, a teljes recept.

Klasszikus csirkepörkölt kapros-túrós csuszával (Fotó: Vidék íze archívum)
Klasszikus csirkepörkölt kapros-túrós csuszával (Fotó: Vidék íze archívum)

Klasszikus csirkepörkölt,
kapros-túrós csuszával

Hozzávalók (4 személyre):

A pörkölthöz:

  • 3 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fekete bors
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 1 mk. őrölt babérlevél
  • 1 csipet őrölt majoránna
  • 1 csapott ek. őrölt pirospaprika
  • 6 dl csirkealaplé
  • 4 bőrös egész csirkecomb

A körethez:

  • 40 dkg csuszatészta
  • 40 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítése:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és egy nagy lábasban, egy kevés felforrósított olajban zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kétféle paprikát meg a szintén apróra kockázott paradicsomokat. Tíz percig pirítjuk együtt, közben időnként megkeverjük. Ha letelt a tíz perc, levesszük a tűzhelyről. Fűszerezzük sóval, kétféle őrölt borssal, köménnyel, őrölt babérral, majoránnával, majd hozzákeverjük az őrölt pirospaprika felét. Felöntjük a csirkealaplével. Visszatesszük a tűzhelyre, és húsz percig főzzük közepes lángon. Ekkor mehetnek bele a kétfelé vágott csirkecombok. Kis lángon főzzük. Ha már félig puha a hús, akkor kivesszük a szaftból. A pörköltlevet botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a combdarabokat, megszórjuk a maradék őrölt pirospaprikával, átkeverjük, és készre főzzük.
  2. A körethez bő forró, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, és áttesszük egy nagy serpenyőbe. Kis zsiradékot is adunk hozzá, és jól összeforrósítjuk, kicsit le is piríthatjuk. Hozzákeverjük a túrót és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A felvágott kaprot csak közvetlenül tálalás előtt keverjük hozzá, hogy megőrizze a friss ízét.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.