Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Praktikus

Ettől a fűszertől lesz pikáns a krumplipüré: sült kolbászok mellé ilyen a tökéletes köret

A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!

A krumplipürét nemcsak a gyerekek szeretik, hiszen ha jól van elkészítve, akkor nincs olyan frissen sült, ami mellé ne lehetne kínálni. A krumplipürét sokan sokféleképpen készítik: van aki vajat tesz bele, más tejszínnel krémesíti, míg akadnak olyanok is, akik szerint egy leheletnyi szerecsendió ad igazán különleges ízt ennek a pofonegyszerű köretnek. Nemcsak az ízesítésen, hanem bizony az alapanyagokon is sok múlik, hiszen ha rossz a krumpli, akkor a püré sem lesz jó.

Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted
Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted

Tegyél mustárt a krumplipürébe

Ha szeretnél valami extra csavart adni a krumplipüréhez és kipróbálnál valami új ízvilágot, akkor fűszerezd mustárral! Érdemes a sima sárga vagy dijoni mustárt választani és semmiképp ne a magos verziót, ugyanis az kellemetlen textúrát kölcsönözhet a pürének. A mustárból ráadásul nem is kell sokat használni, elsőre mindenképp csak egy kávéskanálnyit adjunk a püréhez és csak akkor növeljük a mennyiséget, ha még pikánsabbra szeretnénk készíteni a köretünket.

A mustárral felturbózott krumplipüré remekül illik sültek, kiváltképp sült kolbászok mellé – olvasható a Daily Mealen.

Borítókép: Shutterstock

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.