Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Praktikus

Ettől a fűszertől lesz pikáns a krumplipüré: sült kolbászok mellé ilyen a tökéletes köret

A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!

A krumplipürét nemcsak a gyerekek szeretik, hiszen ha jól van elkészítve, akkor nincs olyan frissen sült, ami mellé ne lehetne kínálni. A krumplipürét sokan sokféleképpen készítik: van aki vajat tesz bele, más tejszínnel krémesíti, míg akadnak olyanok is, akik szerint egy leheletnyi szerecsendió ad igazán különleges ízt ennek a pofonegyszerű köretnek. Nemcsak az ízesítésen, hanem bizony az alapanyagokon is sok múlik, hiszen ha rossz a krumpli, akkor a püré sem lesz jó.

Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted
Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted

Tegyél mustárt a krumplipürébe

Ha szeretnél valami extra csavart adni a krumplipüréhez és kipróbálnál valami új ízvilágot, akkor fűszerezd mustárral! Érdemes a sima sárga vagy dijoni mustárt választani és semmiképp ne a magos verziót, ugyanis az kellemetlen textúrát kölcsönözhet a pürének. A mustárból ráadásul nem is kell sokat használni, elsőre mindenképp csak egy kávéskanálnyit adjunk a püréhez és csak akkor növeljük a mennyiséget, ha még pikánsabbra szeretnénk készíteni a köretünket.

A mustárral felturbózott krumplipüré remekül illik sültek, kiváltképp sült kolbászok mellé – olvasható a Daily Mealen.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.