Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Praktikus

Ettől a fűszertől lesz pikáns a krumplipüré: sült kolbászok mellé ilyen a tökéletes köret

A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!

A krumplipürét nemcsak a gyerekek szeretik, hiszen ha jól van elkészítve, akkor nincs olyan frissen sült, ami mellé ne lehetne kínálni. A krumplipürét sokan sokféleképpen készítik: van aki vajat tesz bele, más tejszínnel krémesíti, míg akadnak olyanok is, akik szerint egy leheletnyi szerecsendió ad igazán különleges ízt ennek a pofonegyszerű köretnek. Nemcsak az ízesítésen, hanem bizony az alapanyagokon is sok múlik, hiszen ha rossz a krumpli, akkor a püré sem lesz jó.

Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted
Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted

Tegyél mustárt a krumplipürébe

Ha szeretnél valami extra csavart adni a krumplipüréhez és kipróbálnál valami új ízvilágot, akkor fűszerezd mustárral! Érdemes a sima sárga vagy dijoni mustárt választani és semmiképp ne a magos verziót, ugyanis az kellemetlen textúrát kölcsönözhet a pürének. A mustárból ráadásul nem is kell sokat használni, elsőre mindenképp csak egy kávéskanálnyit adjunk a püréhez és csak akkor növeljük a mennyiséget, ha még pikánsabbra szeretnénk készíteni a köretünket.

A mustárral felturbózott krumplipüré remekül illik sültek, kiváltképp sült kolbászok mellé – olvasható a Daily Mealen.

Borítókép: Shutterstock

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.