A klasszikus tepsis sült krumpli és krumplipüré mellett számtalan más zöldség is asztalra kerülhet. A szezonális kínálat ugyan szűknek tűnhet, de pont a karácsony az, amikor szinte az összes, télen is kapható zöldség fellelhető a piacon. Ha pürében szeret utazni a család, akkor készíthetünk zellerből, csicsókából, fehérrépából, paszternákból krémeket, amelyet kedvünk szerint lazíthatunk tejjel, gazdagíthatunk vajjal és fűszerezhetünk ezerféleképp.
A téli zöldségeket le is süthetjük. Akkor lesz a legfinomabb, ha a sütést megelőzendő egy kevés liba- vagy kacsazsírt olvasztunk a tepsiben és a platnin felmelegített zsírban átforgatjuk a zöldségeket. Kicsit sózzuk, fűszerezzük, majd jöhet a fólia, mehet a tepsi a sütőbe, s a végeredmény ízesebb és illatosabb lesz a szokottnál.
Az angol konyha karácsonyi finomságai között is célszerű kutakodnunk, az angolszász ünnepi asztal elképzelhetetlen a párolt kelbimbóból, főtt gesztenyéből és ropogósra pirított húsos szalonnából álló köret nélkül. A színes, illatos, gazdag köret bármilyen fehér- vagy vörös hús mellé alkalmazható.
Ha nem vagyunk nagy zöldségfogyasztók, de se főtt rizsre, se a most oly divatos alternatív köretekre nem vágyunk, akkor egy tisztességes, a főfogás karakterének megfelelően összeállított tésztasaláta ideális választás lehet. A tésztasalátát általában az ifjabb nemzedék is kedveli, s nem utolsó sorban előre el lehet készíteni.
A franciák mutatós sós pitéje szintén jó választás lehet a szaftosabb húsok mellé. A gazdag töltelék, a ropogós, jó állagú, nedvszívó tészta kitűnő hátteret biztosít egy mártással kínált sült mellé. Ha még mutatósabb vacsorát szeretnénk, akkor a muffinsütőben személyre szabott pitéket is készíthetünk. Mivel a pitét is előre el lehet készíteni, így időgazdálkodás szempontjából is jó megoldás lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.