Karácsonykor sokan vesznek olyan alapanyagot, amit az év többi napján nem, vagy csak ritkán. Sajnos ide tartoznak a halfélék, de van, aki csak ünnepekkor vesz marhát, kacsát vagy libát, esetleg malachús. Nem kell azonban különleges húsféle ahhoz, hogy ünnepi ételt varázsolj az asztalra! Elég csak egy kis kreativitás, és bármiből karácsonyi főétel készíthető!
A karácsonyi időszakhoz olyan fűszerek társulnak mint a szegfűszeg, a fahéj, a kardamom, de ilyenkor sokat használunk a citrusfélékből is. Ezek azok, melyek igazán jól passzolnak a húsokhoz, így a csirkéhez is. Ha úgy döntesz, hogy idén csirkecombot teszel az ünnepi asztalra, akkor tegyél a pácba narancsot, és olyan omlós és finom lesz a hús, mint talán még soha!
Egy kiló csirkecombhoz összesen két közepes narancs kell majd, melyeknek érdemes felhasználni a héját is, így olyat válassz, amely bio, azaz vegyszerrel kezeletlen, így emberi fogyasztásra alkalmas! Mutatjuk, mi kell a karácsonyi narancsos csirkecomb pácához!
Tipp: Féltávnál érdemes leönteni alóla a "vizet", majd az utolsó tíz percben, bőrös felével felfelé jól megpirítani, ropogósra sütni a csirkecombokat. Ha csirkecombfilét választasz, akkor féltávnál forgasd meg a húsokat és a végén süsd addig, amíg meg nem pirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.