Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A csirkehús az egyik legnépszerűbb élelmiszer, nem véletlenül, hiszen könnyű vele bánni és igen ízletes fogás készíthető belőle. Ha azt szeretnéd, hogy a csirkecomb ne csak ünnepi, de extrán omlós is legyen, akkor mutatjuk, mivel fűszerezd a húst!

Karácsonykor sokan vesznek olyan alapanyagot, amit az év többi napján nem, vagy csak ritkán. Sajnos ide tartoznak a halfélék, de van, aki csak ünnepekkor vesz marhát, kacsát vagy libát, esetleg malachús. Nem kell azonban különleges húsféle ahhoz, hogy ünnepi ételt varázsolj az asztalra! Elég csak egy kis kreativitás, és bármiből karácsonyi főétel készíthető!

Így készül a narancspácos csirkecomb karácsonyra /Fotó: Shutterstock
Így készül a narancspácos csirkecomb karácsonyra /Fotó: Shutterstock

Ettől a fűszertől ünnepi és extrán omlós lesz a csirkecomb

A karácsonyi időszakhoz olyan fűszerek társulnak mint a szegfűszeg, a fahéj, a kardamom, de ilyenkor sokat használunk a citrusfélékből is. Ezek azok, melyek igazán jól passzolnak a húsokhoz, így a csirkéhez is. Ha úgy döntesz, hogy idén csirkecombot teszel az ünnepi asztalra, akkor tegyél a pácba narancsot, és olyan omlós és finom lesz a hús, mint talán még soha!

Így készíts ünnepi narancsos pácot a csirkecombhoz!

Egy kiló csirkecombhoz összesen két közepes narancs kell majd, melyeknek érdemes felhasználni a héját is, így olyat válassz, amely bio, azaz vegyszerrel kezeletlen, így emberi fogyasztásra alkalmas! Mutatjuk, mi kell a karácsonyi narancsos csirkecomb pácához!

  • 3 tk. só
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. rozmaring (vagy egy kisebb ág friss rozmaring)
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db közepes narancs
  • 2 dl olaj
  1. Lereszeljük mindkét narancs héját, az egyiknek kifacsarjuk a levét, a másikat pedig felkarikázzuk.
  2. A páchoz az olajat, a fűszereket, a felkarikázott vöröshagymát, a narancshéjat, a narancslevet és a narancskarikákat összekeverjük egy tálban, beleforgatjuk a húst és alaposan átmasszírozzuk, hogy mindenhol jól átjárja a fűszerkeverék. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tepsibe helyezzük a húsokat, kiszedjük belőle a narancskarikákat és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Tipp: Féltávnál érdemes leönteni alóla a "vizet", majd az utolsó tíz percben, bőrös felével felfelé jól megpirítani, ropogósra sütni a csirkecombokat. Ha csirkecombfilét választasz, akkor féltávnál forgasd meg a húsokat és a végén süsd addig, amíg meg nem pirul.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.