Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A wellington bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. Ám vannak olyanok, akiknek az életmódjába nem fér bele a vörös hús, de a wellingtont azért ők is szívesen helyeznék az ünnepi asztal közepére.

Szerencsére ezt a fogást számos módon el lehet készíteni. A gombás krémmel körülölelt bélszín helyett a bolti leveles tésztába vagy a saját gyártású omlós tésztába szinte bármit beburkolhatunk.

Pulyka wellington

A szentestére szánt pulykasültet nyugodtan tésztaköntösbe bújtathatjuk. A zárt légtér nem fog ártani a húsnak, a tésztán belül jobban párolódik majd, a mellé csomagolt fűszerek íze klasszul átjárja és nem is szárad ki annyira. A pulykahúst göngyölve vagy különféle aszalványokkal, baconnal rétegezve is a tésztába csomagolhatjuk. Az elkészült wellingtont tésztacsillagokkal, levelekkel fel is dekorálhatjuk (ehhez jó segítség lehet a mézeskalács sütéshez előkotort kiszúróforma készletünk), s húsvillával vagy akár egy desszertvilla segítségével több helyen üssünk rést a tésztán, hogy a felesleges gőznek legyen hol távozni, s ne feszítse szét.

Lazac wellington

Szintén nagyon klassz megoldás. A lazacderekat csak finoman fűszerezni kell néhány jól megválasztott zöld fűszerrel (pl. tárkony, kapor), majd becsomagolni a tésztába, picit dekorálni, lyukasztgatni a tésztát és már kész is. Ha szeretnénk ennél kicsit bonyolultabbra venni, akkor bébispenótot, szárzellert tehetünk a hús köré vagy két réteg lazac közé kerülhet például egy fűszeres gombakrém.

Vega wellington

Ebben az esetben egy töltelékkel gazdagon megtömött wellingtont kapunk végeredményként. Érdemes sok párolt zöldséggel, párolt rizzsel, aszalványokkal dolgozni, amelyeket kedvünk szerint fűszerezhetünk. Nagyon jó helyen van a vega változatban a gomba, a csicseriborsó, a sütőtök, az édesburgonya, a főtt szelídgesztenye vagy ha az életmódunk megengedi, akkor a töltelékhez egy-két főtt tojás és egy kevés sajt is csatlakozhat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.