Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A wellington bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. Ám vannak olyanok, akiknek az életmódjába nem fér bele a vörös hús, de a wellingtont azért ők is szívesen helyeznék az ünnepi asztal közepére.

Szerencsére ezt a fogást számos módon el lehet készíteni. A gombás krémmel körülölelt bélszín helyett a bolti leveles tésztába vagy a saját gyártású omlós tésztába szinte bármit beburkolhatunk.

Pulyka wellington

A szentestére szánt pulykasültet nyugodtan tésztaköntösbe bújtathatjuk. A zárt légtér nem fog ártani a húsnak, a tésztán belül jobban párolódik majd, a mellé csomagolt fűszerek íze klasszul átjárja és nem is szárad ki annyira. A pulykahúst göngyölve vagy különféle aszalványokkal, baconnal rétegezve is a tésztába csomagolhatjuk. Az elkészült wellingtont tésztacsillagokkal, levelekkel fel is dekorálhatjuk (ehhez jó segítség lehet a mézeskalács sütéshez előkotort kiszúróforma készletünk), s húsvillával vagy akár egy desszertvilla segítségével több helyen üssünk rést a tésztán, hogy a felesleges gőznek legyen hol távozni, s ne feszítse szét.

Lazac wellington

Szintén nagyon klassz megoldás. A lazacderekat csak finoman fűszerezni kell néhány jól megválasztott zöld fűszerrel (pl. tárkony, kapor), majd becsomagolni a tésztába, picit dekorálni, lyukasztgatni a tésztát és már kész is. Ha szeretnénk ennél kicsit bonyolultabbra venni, akkor bébispenótot, szárzellert tehetünk a hús köré vagy két réteg lazac közé kerülhet például egy fűszeres gombakrém.

Vega wellington

Ebben az esetben egy töltelékkel gazdagon megtömött wellingtont kapunk végeredményként. Érdemes sok párolt zöldséggel, párolt rizzsel, aszalványokkal dolgozni, amelyeket kedvünk szerint fűszerezhetünk. Nagyon jó helyen van a vega változatban a gomba, a csicseriborsó, a sütőtök, az édesburgonya, a főtt szelídgesztenye vagy ha az életmódunk megengedi, akkor a töltelékhez egy-két főtt tojás és egy kevés sajt is csatlakozhat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.