Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Mákos guba
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Kávé

Felfedező utazás a különleges kávék világába

Felfedező utazás a különleges kávék világába
Évente kétszer, rendkívül kis mennyiségben megjelenő és csupán néhány napig elérhető különlegességekkel örvendezteti meg a kávérajongókat a Nespresso.

A márka új sorozatának első kiadása, az Explorations 1 Duopack két tudatosan összepárosított limited edition kávét tartalmaz, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ízben és karakterben különböző értékeiket egy csomagban párosít két ritkaságot, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ízben és karakterben különböző értékeiket. Mindkét termék pure origin kávé, vagyis alapanyaguk egy meghatározott régióból, s azon belül is egy bizonyos termelőtől, illetve termelőcsoporttól származik.

A Laos Bolaven Plateau kávét a Laosz déli részén, a tengerszint fölött 1100-1350 méter magasan húzódó Bolaven-fennsíkon szüretelték, ahol a bőséges csapadék, a vulkanikus talaj és a különleges páratartalom egyedi gabonás ízjegyeket és karakteres ízt kölcsönöz az itt termő kávészemeknek.

A szakértők azt javasolják, hogy ezt az őrleményt elsősorban feketén, eszpresszónak elkészítve kóstold meg, mert profilja így fedezhető fel a maga teljességében. Tejjel latte macchiato változatban érdemes megkóstolni.

Tekintsd meg a videót! >>>

A Kenya Peaberry azért is különleges, mert az ültetvényen a cserjék hajtásainak végén ülő termésekben a tipikus két szem helyett csak egy kávébab – gömbölyű peaberry – fejlődik. Ez a jelenség világszerte rendkívül ritka! A kézzel szüretelt kenyai peaberryt különleges eljárással pörkölték, amely hangsúlyozza a kávé finom savasságát és gyümölcsös ízjegyeit.

Fogyaszd feketén, mert így aromájának legapróbb összetevői is feltárulnak. Ha tejjel szereted, akkor leginkább a kapucsínó vagy a latte macchiato változatot ajánlják.

Tekintsd meg a videót >>>

Az újdonságok csak pár napig elérhetőek a kiemelt, budapesti Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.