Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Érdekességek

Kirchner László: már gyerekként tudtam, hogy böllér leszek

Akárcsak a régi időkben, napjainkban is októbertől áprilisig tart a disznóvágási szezon. Az állandóságot ezenkívül már nem sok minden jelenti, mert a régi hagyományok lassan feledésbe merülnek. Ez persze nem feltétlenül jelent rosszat, de amikor Kirchner László böllér még gyerekként tevékenykedett a malac körül, akkor még másképpen mentek a dolog.

A teljesség igénye nélkül például a szalmás perzselést felváltotta a gázpalackos, a fűszerezés ma már dekára, nem (csak) kóstolás után történik, na meg több helyen inkább számít turisztikai attrakciónak egy jó disznótoros, mintsem családi elfoglaltságnak, amikor a füstölő és a kamra feltöltése volt a cél. Három dolog azonban biztosan nem változik, még ha az eszközökön könnyítettünk is; a kemény munka, a komoly szakértelmet igénylő feldolgozás, na és persze a korán kelés. Kirchner László egy rövid videóban arról beszél, milyen egy böllér élete.

Ha te is szereted a disznóságokat, akkor Mészáros Balázs, a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában igazán kedvedre való finomságokkal szolgál. Bemutatta már a malac részeit, és egy istenien finom sütnivaló kolbászt is elkészített, majd a hamisítatlan májas hurka, és az abált szalonna rejtelmeibe is betekintést nyerhettünk. Ne maradjatok le a húsos finomságokról, inkább csatlakozzatok ti is a Mindmegette Húsiskolájához!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.