Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Knédli házilag – Nem is olyan bonyolult, mint gondolnád!

Nem kell félni a vadashoz, pörkölthöz, gombaraguhoz egyaránt illő köret elkészítésétől: némi türelemmel biztos lehetsz a sikerben!

Az alaprecept

Négy adaghoz 15 percre beáztatunk 6 db felkockázott zsemlét 2,5 dl langyos tejbe, majd beledolgozunk 4 db tojást és 2 db tojássárgáját. Sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és akár 1 csokor finomra szelt petrezselymet is tehetünk bele. Alaposan összegyúrjuk.

Csomagolás

Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, és a hosszanti oldala mentén – a szélén egy vékony sávot szabadon hagyva – ráhalmozzuk a masszát. Rúddá formázzuk, nedves késsel elsimítjuk, majd ráhajtjuk a konyharuhát, és óvatosan feltekerjük. A konyharuha két végét erős zsineggel szorosan összekötjük.

Kifőzés

Nagy átmérőjű lábosban enyhén sós vizet forralunk. Óvatosan belecsúsztatjuk a tekercset, és kis lángon főzzük kb. 30 percig. Miután kivettük a vízből, 5 percig pihentetjük a knédlit a konyharuhában, csak ezután csomagoljuk ki. Áttesszük egy deszkára, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A kedvenc pörköltünkhöz kínáljuk.

Tipp

Ha netán maradna belőle, másnap pirítsd meg a szeleteket egy kevés forró zsiradékban, és tálald sült sonkával. A knédli masszájából zsemlegombócot is készíthetsz.

A KNÉDLI TITKAI

GYORS KÖRETEK: A LEGJOBB ALTERNATÍVÁK, HA UNOD A KRUMPLIT ÉS A RIZST

SÖR, KNÉDLI ÉS PRÁGAI SONKA: OKOK, AMIÉRT IMÁDJUK A CSEH KONYHÁT!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.