Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

Knédli házilag – Nem is olyan bonyolult, mint gondolnád!

Nem kell félni a vadashoz, pörkölthöz, gombaraguhoz egyaránt illő köret elkészítésétől: némi türelemmel biztos lehetsz a sikerben!

Az alaprecept

Négy adaghoz 15 percre beáztatunk 6 db felkockázott zsemlét 2,5 dl langyos tejbe, majd beledolgozunk 4 db tojást és 2 db tojássárgáját. Sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és akár 1 csokor finomra szelt petrezselymet is tehetünk bele. Alaposan összegyúrjuk.

Csomagolás

Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, és a hosszanti oldala mentén – a szélén egy vékony sávot szabadon hagyva – ráhalmozzuk a masszát. Rúddá formázzuk, nedves késsel elsimítjuk, majd ráhajtjuk a konyharuhát, és óvatosan feltekerjük. A konyharuha két végét erős zsineggel szorosan összekötjük.

Kifőzés

Nagy átmérőjű lábosban enyhén sós vizet forralunk. Óvatosan belecsúsztatjuk a tekercset, és kis lángon főzzük kb. 30 percig. Miután kivettük a vízből, 5 percig pihentetjük a knédlit a konyharuhában, csak ezután csomagoljuk ki. Áttesszük egy deszkára, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A kedvenc pörköltünkhöz kínáljuk.

Tipp

Ha netán maradna belőle, másnap pirítsd meg a szeleteket egy kevés forró zsiradékban, és tálald sült sonkával. A knédli masszájából zsemlegombócot is készíthetsz.

A KNÉDLI TITKAI

GYORS KÖRETEK: A LEGJOBB ALTERNATÍVÁK, HA UNOD A KRUMPLIT ÉS A RIZST

SÖR, KNÉDLI ÉS PRÁGAI SONKA: OKOK, AMIÉRT IMÁDJUK A CSEH KONYHÁT!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.