Négy adaghoz 15 percre beáztatunk 6 db felkockázott zsemlét 2,5 dl langyos tejbe, majd beledolgozunk 4 db tojást és 2 db tojássárgáját. Sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és akár 1 csokor finomra szelt petrezselymet is tehetünk bele. Alaposan összegyúrjuk.
Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, és a hosszanti oldala mentén – a szélén egy vékony sávot szabadon hagyva – ráhalmozzuk a masszát. Rúddá formázzuk, nedves késsel elsimítjuk, majd ráhajtjuk a konyharuhát, és óvatosan feltekerjük. A konyharuha két végét erős zsineggel szorosan összekötjük.
Nagy átmérőjű lábosban enyhén sós vizet forralunk. Óvatosan belecsúsztatjuk a tekercset, és kis lángon főzzük kb. 30 percig. Miután kivettük a vízből, 5 percig pihentetjük a knédlit a konyharuhában, csak ezután csomagoljuk ki. Áttesszük egy deszkára, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A kedvenc pörköltünkhöz kínáljuk.
Ha netán maradna belőle, másnap pirítsd meg a szeleteket egy kevés forró zsiradékban, és tálald sült sonkával. A knédli masszájából zsemlegombócot is készíthetsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.