Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Érdekességek

Felháborodtak az olasz séfek a Heinz legújabb terméke miatt

Hatalmas felháborodást váltott ki az olaszok körében, amikor az amerikai élelmiszergyártó cég, a Heinz bejelentette legújabb termékét. A népszerű szószok gyártója a carbonara konzerves verzióját dobja hamarosan piacra.

Szeptembertől lesz kapható a carbonara konzerves változata, melyet így hirdet a Heinz: „tészta krémes szószban pancettával”. A termék eleinte az Egyesült Királyság szupermarketeiben lesz kapható, később azonban várható a további terjesztése is. A Heinz úgy véli, a konzervcarbonara „tökéletes megoldás egy gyors és tartalmas otthoni étkezéshez”, az olaszok azonban másképp vélekednek erről.

A spagetti után most a carbonara konzerves változatát dobja piacra a Heinz /Fotó: Shutterstock
A spagetti után most a carbonara konzerves változatát dobja piacra a Heinz /Fotó: Shutterstock

Neves olaszországi séfek kiakadtak a Heinz termékén

Több olasz gasztronómiai szakember is hangot adott nemtetszésének, Gianfranco Vissani séf például az mondta, a Heinznek „szégyellnie kellene magát”, hiszen új termékükkel „tönkreteszik az olasz kultúrát és konyhát”.

A római Glass Hostaria étterem séfje, Cristina Bowerman „borzasztó ötletnek” és a „konyha meggyalázásának” nevezte a konzerves verziót.

Miből áll az igazi carbonara?

A tésztaétel eredete vitatott, ahogyan a receptről is megoszlanak az elképzelések. A tradicionális carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Vannak, akik fokhagymával tovább ízesítik, mások tojás helyett tejszínt használnak. Az elkészítése roppant egyszerűnek tűnik, de valójában nagyon könnyű elrontani. Videónkból kiderül, mire kell figyelni a főzés során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

(Forrás: The Local)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.