A mai zöldborsó a XVI. századtól vonult be az étkezés történetébe, eleinte mint drága különlegesség. Egy 1696-os feljegyzés szerint a „divatos és őrült hölgyek” nagy lakomák végén, titokban csipegették. Az ehető héjú borsót (cukorborsó) francia leírások említik először. Tudtad, hogy a zöldborsót valójában éretlenül fogyasztjuk? Amikor megérik, az ún. száraz- vagy felesborsót kapjuk, amely lehet sárga vagy zöld színű is. A zöldborsó nem véletlenül sztár a zöldségek között: sokféleképpen felhasználhatjuk. Készülhet belőle finom leves, főzelék, krém, de felhasználhatjuk salátába is. Próbáld ki az alábbi recepteket, nem fogod megbánni!
Petrezselymes zöldborsóleves nokedlivel
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.