A tea az ásványvíz után a második legnépszerűbb ital a világon. Nyáron előszeretettel fogyasztjuk a jeges változatot, és bár sokféle palackozott ital kapható, ezek többsége hozzáadott cukrot, mesterséges színezéket és tartósítószert tartalmaz, így jobban járunk, ha otthon készítjük el a hűsítő finomságot. A házi jeges teák nemcsak jó szomjoltók, hanem az egészségre is jótékonyan hatnak.
A fekete tea olyan kiszáradt levelekből készül, amelyek teljesen oxidálódnak. Koffeintartalma miatt nem szabad napi 4 csészénél többet fogyasztani belőle.
A zöld tea szintén fonnyadt levelekből készül, de nem oxidálódik. A zöld tea évezredek óta használatos szere a kínai tradicionális orvostudománynak. Számos jótékony hatása ismert. A zöld teában körülbelül fele annyi koffein található, mint a feketében.
Egy különleges, hosszadalmas feldolgozási folyamat eredményeként létrejött, gazdag ízvilággal rendelkező ital. A fekete és a zöld tea között van, hiszen fonnyadt levelekből készül és részlegesen oxidálódik. Mind a két teafajta hasznos tulajdonságaival bír.
A fehér tea a rügyeket vastagon borító ezüstfehér pihékről kapta a nevét és ennek a teatípusnak a legvilágosabb a főzete is. A fehér tea nem fonnyadt és egyáltalán nem is oxidálódik.
Hozzávalók:
1 liter tea
cukor vagy méz vagy édesítőszer
Mentás-gyömbéres-citrusos jegestea:
Erdei gyümölcsös jegestea:
Trópusi gyümölcsös jegestea:
Forrás: agroinform.hu
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.