Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Itt a jó idő, kezdődik a zöldségszezon! Friss, ropogós, zsenge zöldfélék, tele van velük a piac, a háziasszonyok pedig kivirágoznak az örömtől.

Készülnek a saláták és főzelékek. Ez utóbbiakat nem muszáj rántással vastagítanunk, ha már a zöldségek zsengék, maradjön üde, könnyű az a főzelék!

A klasszikus főzelék helyett érdemes kipróbálni a könnyebb zöldségragut
A klasszikus főzelék helyett érdemes kipróbálni a könnyebb zöldségragut

A zsenge zöldségből készült főzelékeknek nem kell sok hőkezelés, így megőrzik színüket, vitamin tartalmukat, ropogósak maradnak. Ha édesíteni szeretnék a főzelékeket, használjunk mézet, esetleg szarvasgombás mézet. A jó minőségű vaj megint csak elengedhetetlen, és rántás helyett egy kis tejszínnel és keményítővel sűríthető!

Mentás spárga-répa ragu sült csirkecombbal
Tavaszi, könnyű, mégis különleges
Tavaszi, könnyű, mégis különleges

Hozzávalók:
4 csirkecomb
50 dkg spárga
10 dkg vaj
3 szál zöldhagyma fehér része
2 szál sárgarépa
2 dl tejszín
2 dl tej

bors
cukor
1 evőkanál vágott menta
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál ételízesítő
4 db hatperces tojás

Elkészítés: 1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, tepsibe tesszük, és 160 fokon kb. 1 órát sütjük.

2. A spárgát és a répát megtisztítjuk, a spárgát 4 centis darabokra, a répát és a zöldhagymát karikára vágjuk. A répát és a spárgát sós vízben dobjuk, egyszer felforraljuk, majd leszűrjük. A vajat felhevítjük, a zöldhagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a répát és a spárgát, átforgatjuk, felöntjük a tejszínnel és a tejjel, és kb. 10 percig lassan főzzük. Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük. Hideg vízzel elkevert 1 evőkanál keményítővel besűrítjük. Legvégén megszórjuk a mentával és a petrezselyemmel.

3. A tojásokkal és a csirkecombbal tálaljuk.

A különlegesen friss főzeléket remekül kiegészíti a natúr sült csirkecomb és a féig lágy tojás
A különlegesen friss főzeléket remekül kiegészíti a natúr sült csirkecomb és a féig lágy tojás

A menta igazán tavaszi és nyári fűszer, elképesztő frissességet ad az ételnek. Nálunk az egész fűszeres kertet benőtte, gyönyörű, kövér és harsányzöld. Mint fűszer, még nem vetette meg lábát a magyaros étlapokon, erre még időre van szükség, az viszont biztos, hogy jól termeszthető, sőt, ilyenkor már szüretelhető. A mediterrán és a keleti konyha is előszeretettel használja, akár más fűszerekkel keverve, pl. bazsalikommal.

Dunszt Zsolt
Dunszt Zsolt

Használjuk mi is bátran, nem fogjuk megbánni! Zöldségfélékhez(angolzeller, cukkini, zöldbab), sajtokhoz (feta, birka gomolya, mozzarella), húsokhoz (csirke, pulyka, nyúl, bárány), halakhoz (fogas, lazac, hering), de még desszertekhez (öntetek, habok, torták) is nagyon illik. A napon megszárítva kristálycukorhoz morzsolhatjuk, így illatos lesz a cukrunk.

A nyár leghűsítőbb itala a mojito rummal vagy rum nélkül, de szoktam készíteni bodzaszörppel, sok jéggel, lime-lével. A bodza is elkezdett virágozni, ne felejtsenek el bodzaszörpöt készíteni!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.