Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
MME15

Mindenbe szalonnát! Így ettek anno az Alföldön

Baconbe göngyölt csirke
A magyar nemzeti ételkülönlegességekről nem elég csak önmagukban beszélni, hiszen hazánk ételei tájegységenként is széles választékot kínálnak.

Az Alföldön élő lakosság ősei, a jászok és kunok leginkább pásztorkodásból, mezőgazdasági munkából és halászatból éltek. Legtöbbször az étkezésük is a szabadban zajlott, ekkor és így terjedt el, szerzett hagyományt a bográcsban főzés. Ugyanis, ha a pásztorok, halászok meleg ételre vágytak kénytelenek voltak azt maguknak a szabadban elkészíteni, ekkor kezdték bográcsban főzni az ételeket. Az alföldi ember egyik kedvenc eledele a szalonna, ezt reggelire, ebédre és vacsorára is szívesen fogyasztották.

Az alföldi ember egyik kedvenc étele egykor a szalonna volt
Az alföldi ember egyik kedvenc étele egykor a szalonna volt
Szalonna, kolbász, krumpli!

A Kiskunságra települt kunok közkedvelt étele a burgonya, melyet szinte minden formában fogyasztanak, főtt burgonya, krumplikása kolbásszal vagy krumplis palacsinta szinte mindig került az asztalra.

A tepsis krumpli az egyik nagy kedvencnek számított az Alföldön élők körében
A tepsis krumpli az egyik nagy kedvencnek számított az Alföldön élők körében
Főzni a Tisza vizével

Szeged környékén a legfontosabb főzési alapanyag a hal, melyet rengeteg változatban készítenek. Talán a leghíresebb a szegedi halpaprikás, melyet, ha tökéletesen akarnak készíteni, akkor a Tisza partján bográcsban és a Tisza vizével főzik.

Szalonnával készült receptjeinket itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.