Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
MME15

Mindenbe szalonnát! Így ettek anno az Alföldön

Baconbe göngyölt csirke
A magyar nemzeti ételkülönlegességekről nem elég csak önmagukban beszélni, hiszen hazánk ételei tájegységenként is széles választékot kínálnak.

Az Alföldön élő lakosság ősei, a jászok és kunok leginkább pásztorkodásból, mezőgazdasági munkából és halászatból éltek. Legtöbbször az étkezésük is a szabadban zajlott, ekkor és így terjedt el, szerzett hagyományt a bográcsban főzés. Ugyanis, ha a pásztorok, halászok meleg ételre vágytak kénytelenek voltak azt maguknak a szabadban elkészíteni, ekkor kezdték bográcsban főzni az ételeket. Az alföldi ember egyik kedvenc eledele a szalonna, ezt reggelire, ebédre és vacsorára is szívesen fogyasztották.
 

Az alföldi ember egyik kedvenc étele egykor a szalonna volt
Az alföldi ember egyik kedvenc étele egykor a szalonna volt

Szalonna, kolbász, krumpli!

A Kiskunságra települt kunok közkedvelt étele a burgonya, melyet szinte minden formában fogyasztanak, főtt burgonya, krumplikása kolbásszal vagy krumplis palacsinta szinte mindig került az asztalra.
 

A tepsis krumpli az egyik nagy kedvencnek számított az Alföldön élők körében
A tepsis krumpli az egyik nagy kedvencnek számított az Alföldön élők körében

Főzni a Tisza vizével

Szeged környékén a legfontosabb főzési alapanyag a hal, melyet rengeteg változatban készítenek. Talán a leghíresebb a szegedi halpaprikás, melyet, ha tökéletesen akarnak készíteni, akkor a Tisza partján bográcsban és a Tisza vizével főzik. 
 

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.