Az Alföldön élő lakosság ősei, a jászok és kunok leginkább pásztorkodásból, mezőgazdasági munkából és halászatból éltek. Legtöbbször az étkezésük is a szabadban zajlott, ekkor és így terjedt el, szerzett hagyományt a bográcsban főzés. Ugyanis, ha a pásztorok, halászok meleg ételre vágytak kénytelenek voltak azt maguknak a szabadban elkészíteni, ekkor kezdték bográcsban főzni az ételeket. Az alföldi ember egyik kedvenc eledele a szalonna, ezt reggelire, ebédre és vacsorára is szívesen fogyasztották.
A Kiskunságra települt kunok közkedvelt étele a burgonya, melyet szinte minden formában fogyasztanak, főtt burgonya, krumplikása kolbásszal vagy krumplis palacsinta szinte mindig került az asztalra.
Szeged környékén a legfontosabb főzési alapanyag a hal, melyet rengeteg változatban készítenek. Talán a leghíresebb a szegedi halpaprikás, melyet, ha tökéletesen akarnak készíteni, akkor a Tisza partján bográcsban és a Tisza vizével főzik.
Szalonnával készült receptjeinket itt találod >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.