Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szeretem a nyári viharokat, különösen akkor, ha a tikkasztó hőség után több napos lehűlést hoznak maguk után. (Gondolom, ezzel a rajongással egyedül vagyok. :-)) Most, kismamaként, pedig különösen jól esik az ablakon beáradó, esőillatú, friss levegő.

Babikával a 38. hét végét tapossuk, így orvosi számítások szerint, nagyságrendileg 2 hét múlva, Ká és én találkozhatunk a kislányunkkal. (Az UH fotón a jobb profilja látszik, már amennyit a placenta láttatni enged.)
El sem tudom mondani, mennyire izgalmas minden nap (minden percben) arra gondolni, hogy már csak egy kis idő, és a kezünkbe foghatjuk őt. Megpuszilhatjuk a kis illatos testét, megsimogathatjuk a puha bőrét, magunkhoz ölelhetjük, szeretgethetjük úgy, mint még soha, senkit a világon.
Minden este úgy fekszünk le aludni, hogy közben arra gondolunk.
Vajon ma este lesz AZ A NAP?
Aztán reggel felébredünk, és a Pici még odabent van, és türelmetlenül rúgkapál, hogy reggelizzünk végre. :-))

A szüleink és a barátaink is tűkön ülnek. Megvan a riadólánc is, hogy ha Ká esetleg - a munkája folytán - túl messze van tőlünk, és elindul a szülés, kit hívhatok. Ezen a héten Brigiék az "ügyeletesek", mert a tesómék elutaztak, de készenlétben állnak a szüleink is, a szomszédaink és a barátaink is. Persze, bízom benne, hogy minden a nagykönyv szerint fog alakulni, és Ká itthon lesz velem, amikor elkezdődik...

Vicces, de néha azon merengek, hogy vajon azonnal rájövünk-e, hogy ez már a szülés? A barátnőim sokféle történetet meséltek, hiszen minden szülés-megindulás más és más. A legtöbbjüknek, bizony, nem esett le azonnal a tantusz, hiába voltak a 38-40. hétben. Volt, aki azt hitte, becsípődött valami ideg a derekában, mert a háta fájt. Olyan is akadt, aki azt hitte, gyomorrontást kapott, mert előző este egy kínai étteremben ünnepelte a születésnapját, és tipikus hasmenéses tünetei voltak. Ká anyukája azt hiszem a fodrásznál ült, Anya pedig rejtvényt fejtett, amikor elkezdődtek a fájások ...

Nagyon szeretem ezeket a történeteket, mert látom, hogy az édesanyák pillanatok alatt visszautaznak az időben, és miközben újra átélik azokat az órákat, boldogságkönnyek csillognak a szemükben. Nem számít, hogy 1, 5, 10 vagy 30 év telt el, ennek csodálatos napnak a pillanatai mindenkiben örökké megmaradnak. Én pedig bodog vagyok, hogy Ká és én lassan csatlakozhatunk a szülők táborához. :-)

Bálint doktornak és Borinak hála nyugodt, türelmes és teljesen kiegyensúlyozott vagyok. Remekül érzem magam, és nagyon sokat társalgok a Picivel - aki (mondjon bárki bármit), mindig visszajelez a pocakomon át.

A takarítási láz persze magával ragadott, Ká-t viszont szabályosan elsodorta. Lámpabúrát szerel, karnisokat tesz fel, bútorokat csavaroz, és pakol, rendez, átalakít ... :-)) Néha komolyan aggódom miatta, hogy túlhajtja magát. Ilyenkor azonban könnyedén leszól a létráról:
- Csak nem gondolod, hogy úgy fogjuk várni a babánkat, hogy egy ronda villanykörte lóg a fürdőszoba közepén??? Bántaná az érzékeny kis szemét fürdetés közben!
... és rájövök, hogy igaza van, és nekiállok vasalni, port törölni, és újra átrendezem a szekrénykéjét. Mert vettünk ám neki egy barna gyerekszekrényt, amelyben már minden ruhája, hálózsákja, takarója, lepedője, törölközője, sapjáka, pelenkája kimosva-vasalva illatozik. Olyan, mint egy babaillatú, vidám virág. :-) A Zsigáéktól örökölt játékokat és plüssállatokat is mind kimostam, mindannyian egy nagy játszóládában várakoznak. Már csak a képeket kell feltennünk a falra, amiket kifejezetten a Picinek festettem és varrtam. (Ha mindennel megvagyunk, ígérem, körbefotózunk mindent, és felteszek egy csak erről szóló beszámolót - talán még ezen a héten.)

Délelőttönként, mielőtt Ká munkába menne, és amíg hűvös van, mind a hárman ebben a hintaágyban ringatózunk ... csak óvatosan és lassan... előre és hátra. A Pici pedig - meggyőződésem szerint - mindig elalszik. :-)))

A kórházi csomagunk az előszobában várakozik. Néha kíváncsian rám néz, mintha azt kérdezné:
- Mirza, mikor indulunk már? Naggggyon kíváncsi vagyok már a kisbabátokra!
Ilyenkor magamban felsóhajtok, és azt mondom neki csendesen:
- Psssszt! Már csak egy kis idő! Nem szabad siettetni őt! Majd a Jóisten és az angyalok szólnak neki is, nekünk is, ha indulnia kell, és akkor szépen, ügyesen, együtt végigcsináljuk az egészet!
Aztán megsimogatom a Baba hátát (jól kivehető az íve a hasamon), és elmondom neki, hogy várjuk őt idekint és nagyon-nagyon szeretjük.

------------------------------------------------------------------------------------

Most témát váltok, mert olyan szeretetrohamok tombolnak bennem, hogy ha a Babáról írok, nem látok a saját könnyeimtől. :-)))))))))))))

Nagyon restellem ám, hogy ilyen ritkán ülök a gép elé, de az az igazság, hogy semmi extrát nem főztem. Többnyire lecsó, zöldséges tészta, gyümölcslevesek, görögdinnye és párolt csirke kerül az asztalunkra. Mind-mind olyan étel, amiről nem sokat tudok mesélni. Újdonságot mindössze kétfélét készítettem, ezeket az alábbiakban olvashatjátok. Utóbbit, a kenyeret úgy is megsütöttem, hogy belevágtam 1 csokor snidlinget - és mennyei lett. Ajánlom mindenkinek!

Mézes eperkrém leves
Hozzávalók: 1 kg eper, 5-6 evőkanál méz, 2 doboz epres joghurt, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 1-2 dl narancslé
A tetejére: felvert tejszínhab, citromfű levelek, eper
Elkészítés:
1.) Az epret megmossuk, megtisztítjuk.
2.) Minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és homogénre keverjük az egészet. Tálalásig hűtőben tartjuk, a végén felvert tejszínhabbal, citromfűvel, eperrel, mézzel díszítjük.

Tejes-vajas kenyér (sütőzacskóban sült)
Hozzávalók: 3 dl tej, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 5 dkg vaj, 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütő gépbe tesszük, és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Ha nem kel meg eléggé a tészta, tegyük félre, és hagyjunk neki időt arra, hogy megemelkedjen!)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyútjuk, és hosszúkás kenyeret formálunk belőle. Éles késsel átlósan bevagdossuk, egy gyors mozdulattal a folyó csap alá tartjuk, majd sütőzacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk, és 5 helyen megszurkáljuk spéktűvel.
3.) Előmelegített sütőben, 190 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőzacskót óvatosan kivágjuk, a kenyeret rácson kihűtjük. Sokáig friss marad, és nem csak szép, de nagyon finom is. :-)

Ne haragudjatok, hogy így eltűntünk, igyekszem majd visszatérni a rendes kerékvágásba, és sütni-főzni is fogok, csak most nagyon másfelé jár az eszem...:-))

Mindenkinek köszönjük a sok kedves levelet és jó kívánságokat, a hozzászólásokat és képeslapokat, amelyek folyamatosan érkeznek! A türelmeteket is köszönjük, és hogy így szerettek minket!
Sok puszi: Babika, Ká és Mirza

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.