Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Ismét nagyon szép ajándékot kaptunk nemrégiben: egy babakendőt, amit Bruercsi, egy régi olvasónk készített Dorkának. A kendő nem csupán attól különleges, hogy kézzel varrták, és nagyon finom anyagokból készült, hanem attól is, hogy csörög, zörög, és sokféle kincset rejt.

Az anyagok sokféleségének azért van nagy jelentősége, mert Dorka, aki lassan 11 hetes lesz (pénteken), előszeretettel fogdossa a különféle anyagokat, legyen az bársony, pamut vagy lenvászon. A kendőre pici műanyag virágokat és egy érdekesen zörgő könyvecskét varrt Bruercsi, amelyek épp egy ilyen kisbaba kezébe férnek, akárcsak az anyag szélét díszítő farkasfogak és állatkás dísz-szalagok, amelyeket nem lehet eleget rágni a nap folyamán. :-))

És ez még mind semmi, mert a szép ajándék bizony csörögni is tud: a jobb oldalára ugyanis egy házi készítésű csörgő van rávarrva. Bruercsi elmondása szerint két ásványvizes kupakból készült, amelyek közepében gyöngyök vannak. A kupakokat egymással szembefordította, összeragasztotta, flízzel beborította és cérnával körültekerte, hogy mosható legyen.

Dorka baba azonnal beleszeretett a színes kendőjébe, amit akár órák hosszasan is képes elnézni, és amit mindig magunkkal tudunk vinni, ha sétálunk, utazunk, vásárolni megyünk. A Pici pedig, ha pedig jó kedvében van (és mindig abban van), beszél a kendőn mosolygó, és egymást néző állatokhoz, és hangosan felkacag.


Ilyen szép babás-szivecskés csomagolásban érkezett meg Dorka ajándéka. Utólag is nagyon szépen köszönjük!

Bruercsit a Morzsálónak köszönhetjük, ugyanis az egyik blogbejegyzés alapján kezdtünk el levelezni még hónapokkal ezelőtt. Nem mellesleg az ő testvére Nofi, akit szintén "virtuális barátunknak" mondhatunk, és akit szintén a netről ismerünk. Erika velünk egykorú, fiatal édesanya, akinek van egy csodaszép leánya, Dorka. Így hát rögtön van néhány pont, amiben nagyon hasonlítunk. És ha ez nem lenne elég, Erika hihetetlenül kreatív. Blogot ír, és olyan kézműves munkái vannak, hogy az ember szája tátva marad.

Ezúttal szeretném közzétenni a galériáját, hogy ti is gyönyörködhessetek a patchwork munkáiban (amit én sosem tudnék megtanulni, olyan nehéz), a gobelinjeiben, a keresztszemes munkáiban, a gyöngyfűzéseiben...egyszóval abban a sok-sok álomszép kreatív alkotásban, amelyet ez az oldal rejt.
Klikk ide a galériához: http://picasaweb.google.hu/bruercsi
Klikk ide a bloghoz: http://www.szepnapot.blogspot.com

A patchwork és a leszámolós keresztszemes képek egyébként régi "szerelmeim", de sajnos sem türelmem, sem tehetségem nincs hozzájuk, így csak legeltetem a szemem a mások által készített színes, gyönyörűséges darabokon, amilyen a fenti és az alábbi képeken is szerepel. :-))))

Ezt például el sem tudom képzelni, hogy tudta ilyen domborúra megvarrni, de zsibbasztóan szép. Minden elismerésem! :-))

Búcsúzóul, egy szalaghímzéses kép:

Bruercsi, utólag is nagyon szépen köszönjük Dorka ajándékát, és hogy megosztottad velünk kreatív munkásságod gyümölcseit, és a mosolygós blogodat! Sok puszi: Ká, Mirza és Dorka baba

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ui.: Legközelebb, ígérem, receptek is lesznek... a hétvégén megírom! Mirza

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.