Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Morzsáló (blog)

2010. március 29. Egy különleges étterem a Duna partján

A hétvégén ünnepeltük Éva születésnapját. Mivel az előzetesen bejelentett esőzések ellenére szép, napsütötte vasárnapunk volt, autóba ültünk és meg sem álltunk Szentendréig.

Kiadós sétát tettünk a keskeny, macskaköves sikátorokban, és megcsodáltuk az egymásba érő boltok kirakatának elképesztő árait... parkolni nagyon nehéz volt, és végül óránként 300 forintra szedtek le egy olyan utcában, ahol a kutya sem figyelt az autóra...
Ezzel együtt a város és a Duna-part hangulata nagyon magával ragadó volt, kellemes volt sétálni a bőrünket melengető napon. Persze nem bíztunk semmit a véletlenre, hiszen már 2 hete asztalfoglalásunk volt. Nem is akárhova, hanem Norbi Update kávéházába.

Korábban sosem jártunk itt, mindössze néhány újságcikkből tudtam, hogy létezik már ilyen "reform étterem", ahol mindegy, mit eszünk, mivel olyan alapanyagokat használnak, amitől nem hízik az ember. Hozzáteszem, szinte csak negatív kritikát olvastam az itteni ételekről...
S hogy akkor miért pont ide jöttünk? A válasz egyszerű. Lassan második hete figyelünk oda az étkezésünkre az update szabályai szerint, és szinte minden pékterméket, tésztát, sütit, joghurtot, fagyit és készételt végig kóstoltunk, amit Norbi pékségláncaiban árulnak - és egytől egyig finomak voltak!! Persze nem ez a lényeg - sokkal inkább az, hogy HASZNÁLNAK. Csillapítják az ember szénhidrát iránti igényét, mégis energiával töltenek fel ahhoz, hogy sportolni lehessen mellettük, és szépen, lassan fogyni lehet tőlük... (mondjuk a szüleink rém vékonyak, de jó fejek, és azonnal rábólintottak az ötletünkre)

Kicsit ugyan tartottam tőle, hogy a szüleinknek nem fog ízleni a sok fehér liszt és cukormentes étel, de szerencsére tévedtem. Apa és Anya gyümölcslevest ettek, Éva Minestronét, Ká csülkös bablevest, a Kicsi és én fokhagyma krémlevest.

Minestrone
Minestrone

Az ételeket trendi tálakon hozták ki, és mindannyiunkat meglepett, milyen bőséges adagokat tálaltak. Paprikás harcsát, hamburgert, grillezet pulykát és zöldségeket, valamint carbonarát ettünk, és mindannyian elégedetten hümmögtünk. Minden eszméletlen finom volt! Mellékelek néhány fotót a rendeléseinkről.

Harcsapaprikás galuskával
Harcsapaprikás galuskával


Roston sült szárnyas grillezett zöldségekkel
Roston sült szárnyas grillezett zöldségekkel


Hamburger - ami nem hizlal :-)
Hamburger - ami nem hizlal :-)


Szénsavas limonádé lime-mal és citrommal - őrült finom...:-)
Szénsavas limonádé lime-mal és citrommal - őrült finom...:-)

Kiemelt említést érdemel, hogy mennyire kedvesek voltak az étteremben dolgozó fiatalok (kiváltképp a mi pincérünk) - minden túlzás nélkül állítom, hogy az elmúlt években sehol nem volt ilyen szívélyes kiszolgálásban részünk.
Évának külön kis tortát állítottak össze, tüzijátékkal, rózsabimbós felirattal, és ajándék tokajival köszöntötték fel a születésnapja alkalmából.

A szülinapos :-)
A szülinapos :-)

Most pedig jöjjön egy saját találmány, az én speciális Update 1-es kódú stefániám, amit reggel 6-tól este 10-ig lehet enni. :-)

Diétás stefánia (Update 1)

Hozzávalók: 1,4 kg darált pulykamell, 3 vöröshagyma felkockázva, 5 gerezd fokhagyma átnyomva, 2 tojás, fél csomag update 1 kenyér tejbe áztatva és szétmorzsolva, 2 evőkanál pirospaprika, majoránna, fokhagymás fűszerkeverék, só, bors, 2 paradicsom picire vágva,
Olíva olaj a kenéshez, update mestermorzsa a szóráshoz
Elkészítés:
1.) A darált húst egy mély tálba tesszük, és jó alaposan összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval.
2.) Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és két sorban ráhalmozzuk a fasírt töltelékét. Két jó vastag rúd lesz belőle. Olíva olajjal megkenjük, és a morzsával vékonyan megszórjuk.
3.) Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 1,2 óra alatt ropogósra sütjük.
Savanyúsággal, zöld salátával nagyon finom.

A saját feltalálású update fasírtom :-)
A saját feltalálású update fasírtom :-)

A fasírtot egyébként egy nappal korábban, a barátainknak sütöttem. Zöld salátára épített sajttálat készítettem hozzá. Mondanom sem kell, minden, szó szerint az utolsó levélig elfogyott.

Diós vegyes sajttál

Hozzávalók: 1 csomag tolna sajt, 1 csomag anikó sajt, 1 csomag mini mozzarella, 1 csomag camambert, 1 doboz koktélparadicsom, 1 jégsaláta, 1 marék dió, tokmagolaj, pizzafűszer
Elkészítés:
1.) A jégsalátát megmossuk, leveleire szedjük és kibélelünk vele egy lapos tálat.
2.) A sajtokat felkockázzuk, fogpiszkálókra szúrjuk vegyesen, a mozzarellákat koktélparadicsomokra tűzzük, és mindent szépen elrendezünk a salátaleveleken.
3.) A sajtokat óvatosan meglocsoljuk tökmagolajjal, megszórjuk pizzafűszerrel és egy marék dióval.
Azonnal fogyasztható - és nagyon jól megy hozzá mindenféle bor. :-)

Vegyes sajttál zöldsalátán
Vegyes sajttál zöldsalátán

Diétás madártej (ez is update1)

Hozzávalók: 2,6 l tej, 4 csomag pudingpor, édesítőszer, 4 tojás fehérje
Elkészítés:
1.) Hagyományos módon pudingot főzünk, és annyi tejjel (nekem kb. 6 dl kellett) összekeverjük, amitől sűrű, szósz-szerű levet kapunk. Mély tálba öntjük, megvárjuk, amíg langyosra hűl, és akkor édesítjük - ízlés szerint.
2.) Egy lábasban gyöngyöző vizet forralunk, majd kanállal beleszaggatjuk a tojások (édesítővel) keményre vert habját. A habcsókok mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal a madártej tetejére szedjük, és tálalásig a hűtőbe tesszük az egészet.

(ez utóbbi úgy fogyott el, hogy fényképezni sem volt időm... :-))))

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.