Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel
Mirinda-szelet
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Vadasmártás sertéscombbal
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Az eredeti Baklava
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Februári menüsorok minden napra!

HETI MENÜ – 2012 MÁRCIUS 26 - ÁPRILIS 01.
Előétel: Almaleves
Főétel: Rizseshús almapaprikával
Desszert: Körtebefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos csicsókafelfújt

Előétel: Flädlsuppe (palacsintás marhahúsleves)
Főétel: Bauernschmaus (Osztrák paraszti lakoma), igyunk hozzá egy pohár Almdudlert
Desszert: Tiroli parasztfánk
Vegetáriánus ajánlat: Gőzgombóc szilvalekvárral és mákkal

Előétel: Csurgatott tojásleves
Főétel: Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával, vegyes vágott savanyúval
Desszert: Túró Rudi
Vegetáriánus ajánlat: Mártogatós sült camembert

Előétel: Kaszás leves
Főétel: Finomfőzelék sült oldalassal
Desszert: Csokipuding
Vegetáriánus ajánlat: Ropogós zöldséglepény

Előétel: Zellerkrémleves
Főétel: Tortellini zöldborsós raguval
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Fehérboros-kéksajtos tortellini

Reggeli: Pikáns körözött pirítóssal, zöldpaprikával
Előétel: Brokkolikrémleves pirított sajtos bagettel
Főétel: Körmös-csülkös pacal Nani kedvére, csemege uborkával
Desszert: Ökörszem
Vacsora: Melegszendvics pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült gomba burgonyakoszorúban

Vasárnap

Reggeli: Mézes, lekváros vajas kenyér tejeskávéval
Előétel: Raguleves petrezselymes gombóccal
Főétel: Borsos-mustáros rostélyos lyoni hagymával
Desszert: Diós-ostyalapos-mézes sütemény
Vacsora: Waldorf-saláta pirított dióval, pohár száraz fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Mákos-citromos palacsinta

HETI MENÜ – 2012 MÁRCIUS 19 - 25.
Előétel: Frankfurti krémleves
Főétel: Busa vajban, főtt burgonyával, céklával
Desszert: Egyszerű linzer
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos-tofus spagetti

Előétel: Provence-i kertészleves
Főétel: Mustáros sertésdió tejszínes burgonyával
Desszert: Francia csokitorta (Gateau au chocolat)
Vegetáriánus ajánlat: Cikória burgundi módra

Előétel: Savanyú uborkás raguleves
Főétel: Zöldborsófőzelék rántott párizsival
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt burgonypürével vagy párolt rizzsel, tartármártás

Előétel: Tarhonyaleves
Főétel: Finomfőzelék Stefánia vagdalttal
Desszert: Lúdláb torta
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges-majonézes céklasaláta

Előétel: Tejszínes-tárkonyos zöldségleves
Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Vaníliás bundás alma
Vegetáriánus ajánlat: Óriás pizzacsiga

Reggeli: Padlizsánkrém pirítóson, gyümölcsjoghurt
Előétel: Erőleves tojáskocsonya levesbetéttel
Főétel: Körömpörkölt - én sertészsírral és belefőtt burgonyával készítem, csípős cseresznyepaprikával és friss kenyérrel tálalom
Desszert: Vegyes rétes
Vacsora: Három sajt saláta barna kenyérrel, pohár száraz fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Tojáspörkölt zöldségekkel

Reggeli: Melegszendvics teával
Előétel: Halászlé
Főétel: Túrós csusza
Desszert: Madártej
Vacsora: Sváb krumplisaláta sörrel öblögetve
Vegetáriánus ajánlat: Túrós tészta

HETI MENÜ – 2012 MÁRCIUS 12 - 18.
Előétel: Brokkolikrémleves sajttal
Főétel: Hamis hurka
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Császármorzsa

Előétel: Indiai lencseleves
Főétel: Currys csirke basmati rizzsel
Desszert: Indiai madártej (ras malai)
Vegetáriánus ajánlat: Indiai dahl Ibrahim-módra

Előétel: Paradicsomleves betűtésztával
Főétel: Spenót (parajfőzelék) bundáskenyérrel
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Vitaminbomba-saláta

Reggeli: Szalámis szendvics sajttal, koktélparadicsommal, teával
Előétel: Kukoricakrémleves pirított zsemlekockákkal
Főétel: Carbonnade (marharagu barna sörrel)
Desszert: Rózsafánk
Vacsora: Velős zsemle rántva pohár vörösborral
Vegetáriánus ajánlat: Epres túrógombóc

Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta, rumos tea
Előétel: Tejes-tejfölös lencseleves virslivel
Főétel: Bojtárlegény kedvence
Desszert: Pischinger torta
Vacsora: Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett zöldségek rántott sajttal, tartármártással

Reggeli: Fonott foszlós kalács habos kakaóval
Előétel: Gyümölcsleves
Főétel: Töltött pulykamellrolád burgonyapürével és párolt zöldségekkel
Desszert: A legmeggyesebb meggyes pite
Vacsora: Pástétomos kosárkák száraz rozé borral öblögetve
Vegetáriánus ajánlat: Mákosguba

Reggeli: Füstölt lazacszeletek vajas pirítóson, citromos tea
Előétel: Marhahúsleves velős csonttal
Főétel: Borjúpaprikás galuskával
Desszert: Rigó Jancsi
Vacsora: Hagymás rakott tojás
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos sült rizsgolyók

HETI MENÜ – 2012 MÁRCIUS 05 – 11.
Előétel: Petrezselyem-krémleves tökmagolajjal
Főétel: Marshall máj
Desszert: Almakompót
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gránátalmás saláta

Előétel: Újhagyma spanyol mártással
Főétel: Madridi húsosfazék
Desszert: Spanyol banános pite
Vegetáriánus ajánlat: Champinones al ajillo (fokhagymás-fűszeres gomba)

Előétel: Vilmoskörte-leves
Főétel: Zúzapörkölt tarhonyával, káposztasaláta
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt tarhonyával, céklasaláta

Előétel: Zöldségleves daragaluskával
Főétel: Dubarry sertésszűz tört burgonyával, befőttel
Desszert: Női szeszély
Vegetáriánus ajánlat: Rizskoch (avagy rizsfelfújt)

Előétel: Rizsleves
Főétel: Tojásos nokedli pirított szalonnakockákkal, fejes salátával
Desszert: Őszibarack befőtt
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos makaróni sok tejföllel

Reggeli: Rozmaringos szardíniakrém pirítossal, citromos teával
Előétel: Csülkös bableves
Főétel: A levesben főtt csülök tormával, ropogós friss kenyérrel, pohár borral
Desszert: Vegyes palacsinta, kedvünk szerinti töltelékkel
Vacsora: Guacamole pirítóssal, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Színes zöldségpüré

Reggeli: Lengyel tojás (zsidótojás), frissen facsart gyümölcslé
Előétel: Gyöngytyúkleves pisztáciás gombóckákkal
Főétel: Sült harcsa majonézes burgonyasalátával
Desszert: Diós pozsonyi kifli
Vacsora: Újhagymás-pestós tésztasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Rántott tojás párolt petrezselymes rizzsel, apróra vágott lilahagymával

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.