Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Novemberi menüsorok minden napra!
Heti menü – 2010. november 22 - 28.

Hétfő

Előétel: Tonhalpástétom (tengerimalac-pástétom)
Főétel: Csirke sipeki módra
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos tészta csőben sütve

Kedd

Előétel: Tejszínes-parmezános spárgaleves
Főétel: Brassói aprópecsenye csemege uborkával
Desszert: Grillázs
Vegetáriánus ajánlat: Mákos guba

Szerda

Előétel: Juhtúróval töltött tócsni
Főétel: Mackós Miksa pulykamelle friss salátával
Desszert: Gazdag csokipuding meggybefőttel
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúróval töltött tócsni

Csütörtök

Előétel: Szegedi kolbászos leves
Főétel: Egyben sült fasírt tojással, zöldséggel, burgonyapürével
Desszert: Almás pite
Vegetáriánus ajánlat: Almás-tormás céklasaláta

Péntek

Előétel: Narancsleves habgaluskákkal
Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás cvekedli

Szombat

Előétel: Olasz paradicsomleves
Főétel: Rántott pontyfilé párolt rizzsel, tartármártással
Desszert: Gesztenyés kosarak
Vegetáriánus ajánlat: Rántott pontyfilé párolt rizzsel, tartármártással

Vasárnap

Előétel: Fűszeres sajtkrémleves
Főétel: Bojtárlegény kedvence hasábburgonyával, savanyúsággal
Desszert: Vargabéles
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös rétes pirított tökmaggal

Heti menü – 2010. november 15 - 21.

Hétfő

Előétel: Brokkolikrémleves sajtos kenyérkockákkal
Főétel: Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, ecetes almapaprikával
Desszert: Gyors morzsás almatorta
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-zöldfűszeres tepsis krumpli

Kedd (kínai ízek napja)

Előétel: Wonton leves
Főétel: Szezámmagos csirkefalatkák tojásos rizzsel
Desszert: Kínai sült édes dió
Vegetáriánus ajánlat: Kínai zöldséges tészta

Szerda

Előétel: Almaleves
Főétel: Disznótoros májas és véres hurkából, sült kolbásszal, vele sült burgonyával és párolt lilakáposztával
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Lazacos-spenótos makaróni

Csütörtök

Előétel: Franciasaláta császárzsemlével
Főétel: Kiskondás kedvence hasábburgonyával, ecetes hagymasalátával
Desszert: Sült banán csokoládéval
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rakott krumpli

Péntek

Előétel: Kukorica krémleves
Főétel: Margherita pizza
Desszert: Pezsgős ananászkrém (Erzsébetek közöntésére)
Vegetáriánus ajánlat: Margherita pizza (paradicsomszósz, mozzarella, paradicsom karikák)

Szombat

Előétel: Diétás sütőtökleves
Főétel: Fácánmell Gróf Széchenyi módon
Desszert: Szilvás máglyarakás
Vegetáriánus ajánlat: Sült sütőtök párolt spenóttal és kéksajttal

Vasárnap

Előétel: Tárkonyos pityókaleves füstölt oldalassal
Főétel: Rántott csirke (mindenkinek kedvére combjából, mellehúsából, akár szárnyából), vegyes körettel, savanyúsággal
Desszert: Somlói galuska
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gomba kedvenc gombádból, vegyes körettel, savanyúsággal vagy tartármártással

Heti menü – 2010. november 08 - 14.

Hétfő

Előétel: Sütőtökkrémleves

Főétel: Sertésvese udvarmester módra
Desszert: Félhold-sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Bundázott hagymakarikák petrezselymes párolt rizzsel, forró fűszeres sajtkrémmel

Kedd

Előétel: Brokkolisaláta virslivel és sajttal
Főétel: Kelkáposztás lasagne
Desszert: Almás rétes
Vegetáriánus ajánlat: Provence-i céklasaláta

Szerda

Előétel: Sonkás krumpli
Főétel: Spenótfőzelék töltelék feltéttel
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos cukkini csőben sütve

Csütörtök (Márton nap)

Előétel: Házi libatepertő lilahagymával, friss kenyérrel
Főétel: Sült libacomb párolt káposztával, burgonyagombóccal
Desszert: Lúdláb torta

Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos krumplifőzelék gombafasírttal

Péntek

Előétel: Currys-citromos lencseleves
Főétel: Grenadírmars (krumplistészta) csípős savanyúsággal
Desszert: Gyümölcssaláta idénygyümölcsből
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis tészta csípős savanyúsággal

Szombat

Előétel: Olasz csirkeleves
Főétel: Sült oldalas céklapürével
Desszert: Sacher torta
Vegetáriánus ajánlat: Gombapaprikás vörösboros muffinnal

Vasárnap

Előétel: Tyúkhúsleves májgombóccal
Főétel: Roston sült süllő petrezselymes burgonyával
Desszert: Szép Heléna körtéi
Vegetáriánus ajánlat: Roston sült süllő petrezselymes burgonyával

Heti menü – 2010. november 01 – 07.

Hétfő

Előétel: Lencseleves füstölt kolbásszal
Főétel: Baconös-tejszínes penne bébi kukoricával
Desszert: Almakompót gyömbérrel és mézzel
Vegetáriánus ajánlat: Apró sütőtökös gombócok

Kedd - az arab konyha ételeiből

Előétel: Petrezselyemsaláta
Főétel: Marokkói csirke rizzsel
Desszert: Algériai datolyakenyér
Vegetáriánus ajánlat: Egyiptomi falafel

Szerda

Előétel: Karalábéleves vajgaluskával
Főétel: Sörben párolt tonhalfilé
Desszert: Linzi koszorú (linzerkarika)
Vegetáriánus ajánlat: Sörben párolt tonhalfilé

Csütörtök

Előétel: Bableves szabolcsi módra
Főétel: Tarhonyás hús káposztasalátával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis kugli

Péntek

Előétel: Majonézes-lilahagymás kukoricasaláta sajtos-krumplis stanglival
Főétel: Csupaszív lepény spenóttal
Desszert: Túrófánk
Vegetáriánus ajánlat: Csupaszív lepény spenóttal

Szombat

Előétel: Aranykrémleves zellerből
Főétel: Mézes-mustáros csirke tésztaágyon
Desszert: Mirza almás pitéje
Vegetáriánus ajánlat: Sajtkrémmel töltött hagymás palacsinta

Vasárnap

Előétel: Cékla-feta saláta hagymás-sajtos baguettel
Főétel: Sertésborda rajnai rizlingben párolva, hagymás burgonyával
Desszert: Rizskoch
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert színes rizibizivel és tartárral

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.