A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Októberi menüsorok minden napra!

Heti menü – 2011. október 24-30.

Hétfő

Előétel: Currys-tejfölös zöldségleves
Főétel: Rántott sajt hasábburgonyával, tartármártással vagy kedvenc savanyúságunkkal
Desszert: Csörögefánk
Vegetáriánus ajánlat: Cukkini felfújt

Kedd - egzotikus receptekkel

Előétel: Jalapeno krémleves
Főétel: Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással
Desszert: Papaya-szelet
Vegetáriánus ajánlat: Pakora (indiai sült zöldség)

Szerda

Előétel: Csirkeaprólék-leves csigatésztával
Főétel: Serpenyős sertéskaraj zöldborsópürével, sült fokhagymával és répával
Desszert: Gyümölcsrizs
Vegetáriánus ajánlat: Francia sajtos makaróni

Csütörtök

Előétel: Orjaleves
Főétel: Finomfőzelék virslipörkölttel
Desszert: Bögrés mákos
Vegetáriánus ajánlat: Finomfőzelék (liszt és tej nélkül)

Péntek

Előétel: Gyömbéres-narancsos sütőtökleves
Főétel: Túrós csusza
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Édes túrófelfújt

Szombat

Reggeli: Mazsolás kalács tejjel, tejeskávéval vagy kakaóval, ki mit szeret
Előétel: Fűszeres kelkáposztaleves
Főétel: Csirkebecsinált rizibizivel
Desszert: Palacsinta sárgabaracklekvárral
Vacsora: Waldorf saláta rozskenyérrel, könnyű fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Angolzelleres saláta almával és sajttal

Vasárnap

Reggeli: Halas szendvics sprotnival, citromszeletekkel, teával
Előétel: Brokkolikrémleves mozzarella falatokkal
Főétel: Balatoni borjúszeletek párolt rizzsel
Desszert: Rigó Jancsi

Vacsora: Egyszerű vacsora Rebeka módra
Vegetáriánus ajánlat: Karfiol szezámmagos bundában

Heti menü – 2011. október 17 - 23.

Hétfő

Előétel: Tejszínes hagymaleves
Főétel: Pásztortarhonya paradicsomsalátával
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres zöldséges pizza

Kedd - ma magyar tájakon barangolunk

Előétel: Alföldi gombócleves
Főétel: Bükki sertéskaraj hasábburgonyával
Desszert: Somlói galuska
Vegetáriánus ajánlat: Békési tojásos tök

Szerda

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Mézes nyúl aszalt szilvával és diós árpagyönggyel
Desszert: Bögrés kakaós sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gersli dióval

Csütörtök

Előétel: Tárkonyos-tejszínes raguleves
Főétel: Paradicsomos káposzta fasírttal
Desszert: Sajtos rúd
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposzta gombafasírttal

Péntek

Előétel: Őszibarack krémleves főzés nélkül
Főétel: Juhtúrós sztrapacska
Desszert: Almás rétes
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás sztrapacska

Szombat

Reggeli: Bundáskenyér citromos teával
Előétel: Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal
Főétel: Pisztáciás csirkemell őszibarackkal
Desszert: Csúsztatott palacsinta

Vacsora: Vöröslencse pástétom friss kenyérrel, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Háromsajtos fondü

Vasárnap

Reggeli: Tökmagolajos túró rozskenyéren, paradicsommal
Előétel: Sertéscsülkös szarvasleves
Főétel: Pangasius provence-i fűszerekkel
Desszert: Házi krémes
Vacsora: Húsos táska
Vegetáriánus ajánlat: Burgonyaragu sütőtökkel és rókagombával

Heti menü – 2011. október 10-16.

Hétfő

Előétel: Padlizsánkrémleves
Főétel: Csirkeszárny burgonyaágyon
Desszert: Citromkrém babapiskótával
Vegetáriánus ajánlat: Öntött karfiol

Kedd

Előétel: Portugál paradicsomleves
Főétel: Hal portugál módra
Desszert: Arroz doce (portugál tejberizs)
Vegetáriánus ajánlat: Portugál a la Rieger

Szerda

Előétel: Sárgaborsóleves
Főétel: Szilvás-gyöngyhagymás comb párolt rizzsel
Desszert: Mákos túrógombóc
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos krumplileves tojással

Csütörtök

Előétel: Sajtleves sörös sült kenyérrel
Főétel: Rizses lecsó kolbásszal
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-rizses lecsó

Péntek

Előétel: Sütőtökkrémleves

Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Vaníliapuding
Vegetáriánus ajánlat: Fetás-diós padlizsánkrém

Szombat

Reggeli: Humusz kétszersültön, friss gyümölcslével
Előétel: Körteleves
Főétel: Rakott krumpli
Desszert: Őszibarackos-szőlős túrótorta
Vacsora: Csirkemájpástétom pirítóssal
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás rakott krumpli

Vasárnap

Reggeli: Kenyérben sült tükörtojás, zöld teával
Előétel: Kókusztejes paradicsomleves korianderpesztóval
Főétel: Besztercei töltött liba
Desszert: Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal
Vacsora: Majonézes töltike
Vegetáriánus ajánlat: Bíbor palacsintatekercsek gombakrémmel

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.