Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szinte megszámlálhatatlan, annyiféle sajt van a világon, és mindegyik másfajta ételhez passzol. Megmutatjuk, mit érdemes készíteni pecorinóval, fetával, mascarponéval és goudával.
Pecorino

A jellegzetes, enyhén fűszeres ízű olasz sajt juhtejből készül. Jól vágható és reszelhető, a krémleveseket és a tésztaételeket is finomabbá tehetjük vele.

Brie: Szendvicsfalatkák Cheddar: Sós sütemények Pecorino: Rizottók Gorgonzola: Gyümölcssaláták

Feta

A Görögországból származó lágy sajt 2002 óta áll eredetvédelem alatt. Általában juhtejből készítik, néha kecsketejjel is dúsítják. Sós, kissé savanykás íze miatt elsősorban salátákba téve érdemes fogyasztani, de húsok vagy grillezett zöldségek töltelékeként is felhasználhatjuk.

Mascarpone

Manapság talán ez az Olaszországból származó tejszínes krémsajt az egyik legkedveltebb a friss sajtok közül. Nemcsak desszertekhez (pl. tiramisu), de a tejszínes tésztákhoz is felhasználható. Krémes, jól kenhető, túróval vegyítve például remek, bár kicsit drága szendvicskrém-alapanyag.

Gouda

A köménymaggal és más fűszerekkel ízesített holland sajtfajtát tehéntejből állítják elő. Lágy ízű, könnyen vágható, és sokrétűen felhasználható, többek között a levesek vagy szószok, a sós sütemények vagy pizzák ízesítéséhez is.

LEGJOBB SAJTOS RECEPTEK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.