Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szinte megszámlálhatatlan, annyiféle sajt van a világon, és mindegyik másfajta ételhez passzol. Megmutatjuk, mit érdemes készíteni pecorinóval, fetával, mascarponéval és goudával.
Pecorino

A jellegzetes, enyhén fűszeres ízű olasz sajt juhtejből készül. Jól vágható és reszelhető, a krémleveseket és a tésztaételeket is finomabbá tehetjük vele.

Brie: Szendvicsfalatkák Cheddar: Sós sütemények Pecorino: Rizottók Gorgonzola: Gyümölcssaláták

Feta

A Görögországból származó lágy sajt 2002 óta áll eredetvédelem alatt. Általában juhtejből készítik, néha kecsketejjel is dúsítják. Sós, kissé savanykás íze miatt elsősorban salátákba téve érdemes fogyasztani, de húsok vagy grillezett zöldségek töltelékeként is felhasználhatjuk.

Mascarpone

Manapság talán ez az Olaszországból származó tejszínes krémsajt az egyik legkedveltebb a friss sajtok közül. Nemcsak desszertekhez (pl. tiramisu), de a tejszínes tésztákhoz is felhasználható. Krémes, jól kenhető, túróval vegyítve például remek, bár kicsit drága szendvicskrém-alapanyag.

Gouda

A köménymaggal és más fűszerekkel ízesített holland sajtfajtát tehéntejből állítják elő. Lágy ízű, könnyen vágható, és sokrétűen felhasználható, többek között a levesek vagy szószok, a sós sütemények vagy pizzák ízesítéséhez is.

LEGJOBB SAJTOS RECEPTEK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.