Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szinte megszámlálhatatlan, annyiféle sajt van a világon, és mindegyik másfajta ételhez passzol. Megmutatjuk, mit érdemes készíteni pecorinóval, fetával, mascarponéval és goudával.
Pecorino

A jellegzetes, enyhén fűszeres ízű olasz sajt juhtejből készül. Jól vágható és reszelhető, a krémleveseket és a tésztaételeket is finomabbá tehetjük vele.

Brie: Szendvicsfalatkák Cheddar: Sós sütemények Pecorino: Rizottók Gorgonzola: Gyümölcssaláták

Feta

A Görögországból származó lágy sajt 2002 óta áll eredetvédelem alatt. Általában juhtejből készítik, néha kecsketejjel is dúsítják. Sós, kissé savanykás íze miatt elsősorban salátákba téve érdemes fogyasztani, de húsok vagy grillezett zöldségek töltelékeként is felhasználhatjuk.

Mascarpone

Manapság talán ez az Olaszországból származó tejszínes krémsajt az egyik legkedveltebb a friss sajtok közül. Nemcsak desszertekhez (pl. tiramisu), de a tejszínes tésztákhoz is felhasználható. Krémes, jól kenhető, túróval vegyítve például remek, bár kicsit drága szendvicskrém-alapanyag.

Gouda

A köménymaggal és más fűszerekkel ízesített holland sajtfajtát tehéntejből állítják elő. Lágy ízű, könnyen vágható, és sokrétűen felhasználható, többek között a levesek vagy szószok, a sós sütemények vagy pizzák ízesítéséhez is.

LEGJOBB SAJTOS RECEPTEK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.