A jellegzetes, enyhén fűszeres ízű olasz sajt juhtejből készül. Jól vágható és reszelhető, a krémleveseket és a tésztaételeket is finomabbá tehetjük vele.
A Görögországból származó lágy sajt 2002 óta áll eredetvédelem alatt. Általában juhtejből készítik, néha kecsketejjel is dúsítják. Sós, kissé savanykás íze miatt elsősorban salátákba téve érdemes fogyasztani, de húsok vagy grillezett zöldségek töltelékeként is felhasználhatjuk.
Manapság talán ez az Olaszországból származó tejszínes krémsajt az egyik legkedveltebb a friss sajtok közül. Nemcsak desszertekhez (pl. tiramisu), de a tejszínes tésztákhoz is felhasználható. Krémes, jól kenhető, túróval vegyítve például remek, bár kicsit drága szendvicskrém-alapanyag.
A köménymaggal és más fűszerekkel ízesített holland sajtfajtát tehéntejből állítják elő. Lágy ízű, könnyen vágható, és sokrétűen felhasználható, többek között a levesek vagy szószok, a sós sütemények vagy pizzák ízesítéséhez is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.