Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Praktikus

4 konyhai trükk amit zseniálisnak hittél, pedig nem az!

konyhai trükk hagymapucolás
Az internet tele van hasznos konyhai tippekkel, ám kipróbáláskor kiderülhet, hogy van, amelyik túl időigényes, vagy rengeteg plusz eszközt, esetleg időt igényel. Most 4 olyan trükköt mutatunk, amit sokkal egyszerűbben is megoldhatnál, mint ahogy azt az hálózat bölcsei tanácsolják!
1. Szívószál és eper

Az eper kicsumázása egy szívószállal egyszerű kis mutatványnak tűnik, de sajnos nagy kosszal jár és az eper értékes húsából is veszítesz. Használj helyette egyszerűen egy kést! Ha óvatosan a kés pengéjét fogod, nem a nyelét, sokkal ügyesebben bánsz vele. Szúrd be a kést a szár alá, és forgasd körbe az epret. Kevesebb kosz lesz, és nem is pazarolod el az értékes gyümölcshúst.

2. Érett avokádó percek alatt

Nehéz teljesen érett avokádót találni a boltokban. Az egyik gyakran előkerülő javaslat, hogy csavard alufóliába az avokádót, és tedd pár percre a 200 fokra előmelegített sütőbe. Bár az avokádó ettől puha lesz, sajnos az íze egyáltalán nem lesz olyan, mint egy érett avokádóé. Tárold más érett gyümölcsök, például alma, vagy banán mellett, de a legbiztosabb, ha egy papírzacsóba összezárod őket. Az érett gyümölcsök ugyanis etilén gázt bocsájtanak ki magukból, ami az érést stimulálja.

3. hagyma aprítás - SÍRÁS NÉLKÜL

Rengeteg konyhai trükköt hallottunk már, hogyan vágjuk fel a hagymát, hogy ne sírjunk tőle: például rágózzunk, vagy vizet folyassuk a vizet a csapból - a várt hatás azonban elmaradt. Bár nem tökéletes megoldás ez sem, de sokat dob a helyzeten, ha a kés, amivel vágod, nagyon éles. Így gyorsabban, sokkal hatékonyabban dolgozhatsz, és így kevesebb kémiai anyag szabadul fel a hagymából. Másik megoldás lehet, ha turmixgépben aprítod a hagymát - csak itt arra vigyázz, hogy ne legyen túl apró, vagy krémes a végeredmény.

4. Egy csipet sótól gyorsabban forr a víz

Egy amerikai kutatás szerint a só, nemhogy felgyorsítja a folyamatot, de még feljebb is emeli a forráspontot pár Celsius fokkal. A legjobb módszer, egyáltalán nem meglepő módon az, ha eleve meleg vízzel kezded a folyamatot.

VIDEÓ: ÍME EGY KRUMPLIPUCOLÓS TRÜKK, AMITŐL ELDOBOD AZ AGYAD! >>>
3 SZUPER KONYHAI TRÜKK, AMIT TE IS AZONNAL AKARSZ PRÓBÁLNI! >>>
7 HASZNOS KONYHAI PRAKTIKA, AMIT JÓ, HA TUDSZ! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.