A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

5 dolog, amit a nagyi sosem dobott ki

Ezeket a dolgokat soha nem dobták ki a nagyszülők /Fotó: Shutterstock
Bár eleinte lehet, hogy a kényszer szülte ezeket a spórolós, maradékmentő, újrahasznosítással kapcsolatos ötleteket, de bizony sok pénzt megtakaríthatsz velük. Fedezd fel őket újra!

Régi ruhák

Amikor a nagypapa öltönye kezdett elhasználódni, a nagyi nem vett rögtön újat, hanem egy másik családtagnak varrt belőle ruhát. Te is alkalmazhatod ugyanezt a szemléletet: a régi törölközőkből lehet arctisztító kendő vagy mosogatórongy, a lyukas lepedő meg porrongyként kezdhet új életet. A kibolyhosodott pulóvert is megmentheted, ha egy kézi vagy elektromos borotvával eltünteted róla a szöszöket. Ha mindenképpen muszáj kidobnod valamit, legalább a jó állapotban lévő cipzárt vagy gombokat szedd le róla, ezeknek később még hasznát veheted!

Ne dobjuk ki a régi ruhákat! /Fotó: Shutterstock
Ne dobjuk ki a régi ruhákat! /Fotó: Shutterstock

Szappanmaradék

Gyűjtsd össze az önmagában már nem használható szappanvégeket, és kösd őket egy régi nejlonharisnyába. Ha elegendő mennyiség összegyűlt, újra használhatod kézmosáshoz vagy fürdéshez.

Újságpapír

Jó szolgálatot tehet költözéskor, ablakpucoláskor, kényes tárgyak elcsomagolásakor, a kamrapolcra terítve, de alkalmas dunsztolásra, illetve szezon után a cipők kitömködésére.

Alufólia

Hacsak nem valami zsíros ételt csomagoltál bele korábban, miután elmostad, még jó szolgálatot tehet. Használhatod ugyanúgy az ételek letakarásához, de súrolókefe helyett a leégett ételmaradékok eltávolítására is. Tisztíthatsz vele ezüstöt, csavarhatsz belőle habzsákot, de az ollót is megélezheted vele, utóbbihoz elég néhányszor bevagdosnod az életlen vágószerszámmal.

Az alufóliát akár többször is újra felhasználhatjuk /Fotó: Shutterstock
Az alufóliát akár többször is újra felhasználhatjuk /Fotó: Shutterstock

Csirkecsont

A nagyi sosem dobta volna ki a sült csirke (kacsa, pulyka, liba) csontjait, a marha húsos porcogóját vagy bármilyen más nyers- vagy sülthús-maradékot, hiszen ezekből egy kevés zöldség és tészta hozzáadásával még remek csontleves készíthető. Ha ezt nem szereti a család, akkor megfőzheted alaplének, amit aztán bármilyen étel elkészítéséhez felhasználhatsz folyadék helyett. A fagyasztóban, egy simítózáras nejlonzacskóba csomagolva gyűjtsd ezeket a maradékokat (a nyerset és a sültet természetesen külön), aztán főzd meg az alaplevet, amit tárolj kisebb tejfölöspoharakban.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.