Tésztafőzésnél gyakran előfordul, hogy véletlenül egy egész hadseregnek is elegendő mennyiséget sikerül készíteni az olaszok kedvenc alapanyagából. Nos, a felesleges főtt tésztának nem kell a kukában landolnia: érdemes al dentére főzni, és meglocsolni olívaolajjal, mielőtt a mélyhűtőbe kerül, így a kiolvasztás során nem tapad össze.
A saját készítésű csirkehúsleves-alaplé mindig jó szolgálatot tesz a konyhában, ám a hűtőszekrényben sajnos hamar megsavanyodik. A fagyasztóban viszont sokáig bírja! Tölts 2-2 ek alaplevet a jégkockatartó mélyedéseibe, így akár kiolvasztás nélkül is hozzáadhatod a készülő ételhez.
Az érett avokádó hamar barna péppé válik, ezért gyorsan kell vele dolgozni. Ha egyszerre több érett gyümölcs is lapul a hűtőszekrényben, és nem akarsz ipari mennyiségű guacamolét készíteni, fagyaszd le! A gyümölcs kikapart belsejét locsold meg egy kevés citromlével, majd villával finoman törd össze a gyümölcshúst, és szorosan csomagold be egy fagyasztózacskóba.
Kissé több pepecseléssel jár ugyan, de a tojást is bátran beteheted a jégszekrénybe. Fagyasztás előtt verd fel a nyers tojást, majd adagold a jégkockatartóba úgy, hogy mindegyik mélyedésbe 3 evőkanálnyi jusson, a megtöltött tartót pedig fagyasztózacskóba csomagolva tedd be a mélyhűtőbe.
A saláta levelei bizony hajlamosak hamar megszottyadni. Ezért a fel nem használt mennyiséget érdemes kis adagokban lefagyasztani. Ugyan soha nem lesz már olyan lédús és roppanós, mint új korában, de attól még kiváló hozzávalója lehet egy kiadós zöld smoothie-nak.
Még több praktikus cikk:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.