Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Praktikus

5 étel, amiről nem gondoltad volna, hogy lefagyasztható

Kissé több pepecseléssel jár ugyan, de a tojást is bátran beteheted a fagyasztóba/ Fotó: Shutterstock
A mélyhűtőben lapuló, jégkrémnek álcázott pörköltmaradékok spórolós időkben jó szolgálatot tesznek. Tudtad, hogy a készételeken túl az alábbi alapanyagok is bátran jégre tehetők?

Tészta

Tésztafőzésnél gyakran előfordul, hogy véletlenül egy egész hadseregnek is elegendő mennyiséget sikerül készíteni az olaszok kedvenc alapanyagából. Nos, a felesleges főtt tésztának nem kell a kukában landolnia: érdemes al dentére főzni, és meglocsolni olívaolajjal, mielőtt a mélyhűtőbe kerül, így a kiolvasztás során nem tapad össze.

Ha túl sok tésztát főztél ki, nyugodtan fagyaszd le a maradékot/ Fotó: Shutterstock
Ha túl sok tésztát főztél ki, nyugodtan fagyaszd le a maradékot/ Fotó: Shutterstock

Leveskocka, másként

A saját készítésű csirkehúsleves-alaplé mindig jó szolgálatot tesz a konyhában, ám a hűtőszekrényben sajnos hamar megsavanyodik. A fagyasztóban viszont sokáig bírja! Tölts 2-2 ek alaplevet a jégkockatartó mélyedéseibe, így akár kiolvasztás nélkül is hozzáadhatod a készülő ételhez.

Avokádó

Az érett avokádó hamar barna péppé válik, ezért gyorsan kell vele dolgozni. Ha egyszerre több érett gyümölcs is lapul a hűtőszekrényben, és nem akarsz ipari mennyiségű guacamolét készíteni, fagyaszd le! A gyümölcs kikapart belsejét locsold meg egy kevés citromlével, majd villával finoman törd össze a gyümölcshúst, és szorosan csomagold be egy fagyasztózacskóba.

Tojás

Kissé több pepecseléssel jár ugyan, de a tojást is bátran beteheted a jégszekrénybe. Fagyasztás előtt verd fel a nyers tojást, majd adagold a jégkockatartóba úgy, hogy mindegyik mélyedésbe 3 evőkanálnyi jusson, a megtöltött tartót pedig fagyasztózacskóba csomagolva tedd be a mélyhűtőbe.

Kissé több pepecseléssel jár ugyan, de a tojást is bátran beteheted a fagyasztóba/ Fotó: Shutterstock
Kissé több pepecseléssel jár ugyan, de a tojást is bátran beteheted a fagyasztóba/ Fotó: Shutterstock

Saláta

A saláta levelei bizony hajlamosak hamar megszottyadni. Ezért a fel nem használt mennyiséget érdemes kis adagokban lefagyasztani. Ugyan soha nem lesz már olyan lédús és roppanós, mint új korában, de attól még kiváló hozzávalója lehet egy kiadós zöld smoothie-nak.

Még több praktikus cikk:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.