Biztosan tele van a konyhaszekrényed különböző méretű poharakkal. Válassz egy tetszőleges méretűt, fordítsd meg, lisztezd be a szélét és máris kész a kiszúró! Fontos, hogy a lisztezés ne maradjon ki, mert különben a tészta könnyen beleragadhat a pohárba. Egyszerűbb lesz a dolgod, ha vékony üvegpohárral dolgozol, mert az könnyebben vágja el a tésztát.
Üres gyümölcskonzerv-doboz, esetleg egy nagyobb szájú üveg kupakja? Ha a méret és a forma megfelel, máris formázhatod a kekszeket! A dobozzal lesz előtte egy kis dolgod: távolítsd el mindkét végét (így nem kell aggódnod, hogy a tészta beleragad), majd mosogatószeres szivaccsal mosd ki az üres hengert. Öblítsd el, töröld szárazra és a kekszkiszúró készen is áll a használatra. Ugyan ezzel a módszerrel könnyebben deformálódik a tészta, de ez nem probléma, hiszen egyszerűen visszahajlítgathatod, mikor a tepsibe teszed.
Jó, nem olyan modern, mint a műanyag vagy szilikon kekszkiszúrók és minta sem lesz a tetején, de ha megvan a nagyitól örökölt pogácsaszaggató, akkor nincs nehéz dolgod.
Ha nem találsz semmit a fenti dolgok közül, vegyél elő egy kést, és vágd fel tetszőleges alakúra a tésztát. Ez egy jó lehetőség, hogy kiéld a kreativitásod: vághatsz mindenféle formát, alakzatot. És ami a legszuperebb: nem lesz maradék tészta!
A kinyújtott tésztából tetszőleges formájú kekszeket vághatsz: például négyzeteket, rombuszokat, háromszögeket. Pizzavágóval azért jó dolgozni, mert biztonságban tudhatod az ujjaid (a késsel előfordul, hogy a nagy munkában baleset ér).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.