Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Ha ezt a 9 lekvárt elteszed, te leszel a nagyi büszkesége!

Befőzés
Nem igaz, hogy a befőzés olyan bonyolult feladat lenne. Néhány alapszabályt kell betartani, és kezdődhet a tartósítás - akár cukorral, akár anélkül. A jól végzett munka örömét pedig télen érezzük majd!

- Csak friss, hibátlan, ép, érett, de ne túl érett, jó minőségű gyümölcsből készítsünk befőttet, dzsemet, lekvárt.

- Felhasználás előtt alaposan mossuk meg az alapanyagokat, és mossuk el a kellékeket is (üveg, kanalak, tetők stb.) Ha kis piszok, baktérium marad az üvegeinkben, megromlik a tartalma.

- Az üvegeket mossuk ki tiszta vízzel, öblítsük ki, és fejjel lefelé hagyjuk lecsepegni! Sose töröljük ki!

- A tető alá nem kell celofánt vagy fóliát tenni. Egy-egy tetőt több éven át használhatunk, de mindig mossuk tisztára. Felbontáskor ne feszegessük késsel, mert utána már nem jól zár!

- A tartósítás titka, hogy a lekvár a lehető leglassabban hűljön ki, ezért ha lezártuk az üvegeket, meleg helyre, szárazdunsztba tegyük, vagyis jól bugyoláljuk be pl. takarókba.

SÁRGABARACKLEKVÁR KEVÉS CUKORRAL >>>

Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár

CHIA MAGOS EPERLEKVÁR >>>

Chia magos eperlekvár
Chia magos eperlekvár

VANÍLIÁS MEGGYLEKVÁR >>>

Vaníliás meggylekvár
Vaníliás meggylekvár

MÁLNADZSEM >>>

Málnadzsem
Málnadzsem

ÉDES NARANCSLEKVÁR >>>

Narancslekvár
Narancslekvár

KÖRTELEKVÁR TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL >>>

Körtelekvár
Körtelekvár

SÜTŐBEN SÜLT SZILVALEKVÁR >>>

Szilvalekvár
Szilvalekvár

ÁFONYALEKVÁR >>>

Áfonyalekvár
Áfonyalekvár

EPERLEKVÁR >>>

Eperlekvár
Eperlekvár

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.