Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Praktikus

7 szuper ötlet: ezeket készítheted a grillezésből megmaradt hamburgerzsemléből

A grillszezon beköszöntével eljött a házi hamburgerek ideje. Akár mi sütjük a zsemlét, akár készen vásároljuk, előfordul, hogy elszámoljuk magunkat, és marad pár darab. Mint minden kenyérfélét, ezt is lefagyaszthatjuk, de fel is használhatjuk más ételek elkészítéséhez.

A klasszikus hamburgerzsemle puffancsszerű, enyhén édeskés tésztájú. A házi készítésű klasszisokkal jobb, mint a morzsálódó bolti, de ha idő szűkében vagyunk, bocsánatos bűn az utóbbit használni. Mindegy, hogy mi sütjük vagy készen vesszük, ha marad, ne dobjuk ki! Összegyűjtöttük, mit készíthetünk belőle.

A házi készítésű a legfinomabb: puha, laza szerkezetű / Fotó: Shutterstock
A házi készítésű a legfinomabb: puha, laza szerkezetű / Fotó: Shutterstock

Házi zsemlemorzsa

Tépjük tetszőleges, durvább vagy finomabb darabokra a zsemlét, és szárítsuk ki. Ha nem szeretnénk várni, azonnal megpiríthatjuk kevés olívaolajon. Ízlés szerint zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesíthetjük. A morzsát nem csak panírozásra használhatjuk, szórhatjuk salátákra vagy akár tükörtojásra is.

Kruton

Egy éles késsel vágjuk apró kockákra a zsemlét, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg. A sima zsemlekockákat néhány hónapra lefagyaszthatjuk, a pirítottat pedig pár napig hűvös helyen tárolhatjuk. Levesekhez, salátákhoz isteni finom.

Édes bundáskenyér

Jellemzően édes olasz vagy francia kenyérféléből készül, esetleg kalácsból, de a burgerzsemlét is felhasználhatjuk. A legjobb, ha felvágjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk, vagy a sütőben picit megpirítjuk, amíg kicsit kiszárad – így ugyanis jobban felszívja a tojásos keveréket.

Kenyérpuding

Egész évben szívesen fogyasztott desszert, okos és takarékos módja a maradék kenyér, péksütemény hasznosításának. Ebből következik, hogy hamburgerzsemléből is elkészíthetjük. Ennél is a picit már kiszáradt zsemle működik jobban.

Az almás kenyérpuding hamburgerzsemléből is nagyon finom / Fotó: Shutterstock
Az almás kenyérpuding hamburgerzsemléből is nagyon finom / Fotó: Shutterstock

Melegszendvics

Ha van paninisütőd, nemcsak kovászos vagy teljes kiőrlésű péksüteményből készíthetsz benne szendvicset, hanem bármilyen kéznél lévő kenyérféleségből, így hamburgerzsemléből is. A külső része ropogós lesz, miközben a belseje tökéletesen puha marad.

Bruschetta

Bruschetta is készíthető hamburgerzsemléből: vágjuk félbe, majd egy sodrófa segítségével lapítsuk le a zsemléket. Ha szükséges, kisebb szeletekre is vághatjuk, majd süssük aranybarnára, mielőtt a paradicsomos-fűszeres feltétet a tetejére kanalazzuk.

Pirítós

Néhány leveshez pirítóst kínálunk: ez nagyszerű módja a maradék kenyérféle felhasználásának. Miért ne készülhetne a pirítós hamburgerzsemléből? Ízesíthetjük zöldfűszerekkel, fokhagymával, de süthetünk rá sajtot is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.