Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Praktikus

Ezzel a hozzávalóval lesz verhetetlen a tejmentes puding

A puding az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, így jó megoldás, ha hirtelen tör rád az édesség utáni vágy, vagy váratlan vendégek állítanak be. Ha tejmentesen szeretnéd elkészíteni, egy szuper hozzávalóval isteni finom lesz a végeredmény!

Ez a hozzávaló pedig nem más, mint a totu, egy tojásfehérjéből készülő, a tehéntúróra megszólalásig hasonlító alapanyag. Bioáruházakban kapható, de otthon is elkészítheted, ha allergiás vagy a tejre, tejtermékekre, diétázol vagy paleo étrendet követsz. Ez a hamis „túrókrém" használható süteményekbe, készülhet belőle szendvicskrém, pohárkrém is. Ha pedig egy kis vízzel simára kevered, krémessé válik, és tejföl helyett is szuper lesz – sőt puding készítéséhez is felhasználhatod.

A tejmentes puding hozzávalói:

  • 1 csomag pudingpor
  • 4 dl totu
  • 3-4 dkg cukor vagy eritrit
A tejmentes csokipuding tetejét díszítheted étcsokoládéval – a végeredmény lenyűgöző lesz!
A tejmentes csokipuding tetejét díszítheted étcsokoládéval – a végeredmény lenyűgöző lesz!

Elkészítése:

  1. 3 dl folyékony állagú totut a cukorral vagy az édesítővel felforralunk.
  2. A tetszőleges ízű pudingport 1 dl totuval simára keverjük, majd a forrásban lévő folyadékot lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Csomómentesre keverjük, és visszatesszük a tűzhelyre.
  3. Gyorsan fog sűrűsödni, ezért alaposan és gyorsan kell kevergetni, amíg újra el nem kezd rotyogni.
  4. Ekkor hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk a forró pudingot. Ha kihűlt, már fogyasztható is! (Akár a formából kiborítva is.)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.