A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a teljesen feleslegesnek gondolt tészta-, rizs-, zöldség- és kávéfőzővíz újrahasznosításáról árulunk el néhány trükköt.
1.

A zöldségek főzővizét ne öntsük ki:sok értékes tápanyag és vitamin található benne, és felhasználhatjuk levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.

2.

Ne öntsük ki a tojás főzővizét. Hűtsük le, majd öntözzük vele a virágokat. A tojáshéj tápanyagai magyon jót tesznek a növényeknek.

3.

Ne öntsük ki a rizs főzővizét, mert a benne lévő keményítő miatt kiváló lehet a mártások sűrítésére.

+ 1

Kávézaccot és a zaccos vizet soha ne öntsük ki! A virágföldre simítva táplálja a növényeket, az eldugult lefolyót pedig ismét "átjárhatóvá" varázsolja!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.