A tocsogó, nedvességben úszó szendviccsel nemcsak az a baj, hogy nem túl esztétikus, hanenyilvánvalóan az evés élményét is rontja. Hogy mi a megoldás? Eláruljuk!
A leggyakrabban alufóliába vagy folpackba csomagoljuk a szendvicseket. Ezek hatékonyan megvédik az uzsonnánkat a külvilágtól – és fordítva. Ám sajnos ez a hatékonyság azt is jelenti, hogy tökéletesen bezárják a nedvességet, ami a lédús paradicsomból, friss salátából származik, eláztatva a szendvicset… A szalvéta és a papírzacskó ideje már régen lejárt, de akkor mi marad?
A porózusabb anyagok, mint például a pergamen vagy a viaszpapír megoldást jelenthet a problémára. Nemcsak a kenyeret vagy a pékárut védik meg, hanem a a szendvics egyéb összetevői is frissek maradnak. Ráadásul a pergamen és a viasz is nagyon klassz, esztétikus csomagolóanyag. Ha nem szeretnénk egyszer használatos anyagokat használni erre a célra, válasszunk méhviaszos csomagolókat. Ezek a kendők, zacskók ugyanúgy légáteresztők, mint a pergamen vagy a viaszpapír, de újra felhasználhatók.
Extra tipp:
Függetlenül attól, hogy milyen csomagolóanyagot választunk, figyeljünk arra, hogy hogyan csomagolunk: fogjuk össze szorosan a szendvicset, hogy a feltétek ne mozduljanak el, és ügyeljünk arra, hogy lezárjuk a csomagolást. Ha szükséges, duplán csomagoljunk!
(Nyitókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.