Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Praktikus

Ebbe csomagold a szendvicsedet, hogy valóban friss maradjon!

Az elázott, szétmállott szendvicsnél nincs rosszabb, legyen szó egy piknikhez vagy munkahelyi ebédhez készített finomságnál. Bár számos oka lehet annak, hogy a szendvics nem maradt ropogós és friss, leggyakrabban a nem megfelelő csomagolóanyag okozza a galibát.

A tocsogó, nedvességben úszó szendviccsel nemcsak az a baj, hogy nem túl esztétikus, hanenyilvánvalóan az evés élményét is rontja. Hogy mi a megoldás? Eláruljuk!

Az alufólia nem jó ötlet, ráadásul nem is túl esztétikus látvány / Fotó: Shutterstock
Az alufólia nem jó ötlet, ráadásul nem is túl esztétikus látvány / Fotó: Shutterstock

Amit inkább ne használjunk

A leggyakrabban alufóliába vagy folpackba csomagoljuk a szendvicseket. Ezek hatékonyan megvédik az uzsonnánkat a külvilágtól – és fordítva. Ám sajnos ez a hatékonyság azt is jelenti, hogy tökéletesen bezárják a nedvességet, ami a lédús paradicsomból, friss salátából származik, eláztatva a szendvicset… A szalvéta és a papírzacskó ideje már régen lejárt, de akkor mi marad?

A legjobb választás szendvics csomagolására

A porózusabb anyagok, mint például a pergamen vagy a viaszpapír megoldást jelenthet a problémára. Nemcsak a kenyeret vagy a pékárut védik meg, hanem a a szendvics egyéb összetevői is frissek maradnak. Ráadásul a pergamen és a viasz is nagyon klassz, esztétikus csomagolóanyag. Ha nem szeretnénk egyszer használatos anyagokat használni erre a célra, válasszunk méhviaszos csomagolókat. Ezek a kendők, zacskók ugyanúgy légáteresztők, mint a pergamen vagy a viaszpapír, de újra felhasználhatók.

A porózusabb anyagból készült csomagolásban friss marad a szendvics / Fotó: Shutterstock
A porózusabb anyagból készült csomagolásban friss marad a szendvics / Fotó: Shutterstock

Extra tipp:

Függetlenül attól, hogy milyen csomagolóanyagot választunk, figyeljünk arra, hogy hogyan csomagolunk: fogjuk össze szorosan a szendvicset, hogy a feltétek ne mozduljanak el, és ügyeljünk arra, hogy lezárjuk a csomagolást. Ha szükséges, duplán csomagoljunk!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.