Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

Ebbe csomagold a szendvicsedet, hogy valóban friss maradjon!

Az elázott, szétmállott szendvicsnél nincs rosszabb, legyen szó egy piknikhez vagy munkahelyi ebédhez készített finomságnál. Bár számos oka lehet annak, hogy a szendvics nem maradt ropogós és friss, leggyakrabban a nem megfelelő csomagolóanyag okozza a galibát.

A tocsogó, nedvességben úszó szendviccsel nemcsak az a baj, hogy nem túl esztétikus, hanenyilvánvalóan az evés élményét is rontja. Hogy mi a megoldás? Eláruljuk!

Az alufólia nem jó ötlet, ráadásul nem is túl esztétikus látvány / Fotó: Shutterstock
Az alufólia nem jó ötlet, ráadásul nem is túl esztétikus látvány / Fotó: Shutterstock

Amit inkább ne használjunk

A leggyakrabban alufóliába vagy folpackba csomagoljuk a szendvicseket. Ezek hatékonyan megvédik az uzsonnánkat a külvilágtól – és fordítva. Ám sajnos ez a hatékonyság azt is jelenti, hogy tökéletesen bezárják a nedvességet, ami a lédús paradicsomból, friss salátából származik, eláztatva a szendvicset… A szalvéta és a papírzacskó ideje már régen lejárt, de akkor mi marad?

A legjobb választás szendvics csomagolására

A porózusabb anyagok, mint például a pergamen vagy a viaszpapír megoldást jelenthet a problémára. Nemcsak a kenyeret vagy a pékárut védik meg, hanem a a szendvics egyéb összetevői is frissek maradnak. Ráadásul a pergamen és a viasz is nagyon klassz, esztétikus csomagolóanyag. Ha nem szeretnénk egyszer használatos anyagokat használni erre a célra, válasszunk méhviaszos csomagolókat. Ezek a kendők, zacskók ugyanúgy légáteresztők, mint a pergamen vagy a viaszpapír, de újra felhasználhatók.

A porózusabb anyagból készült csomagolásban friss marad a szendvics / Fotó: Shutterstock
A porózusabb anyagból készült csomagolásban friss marad a szendvics / Fotó: Shutterstock

Extra tipp:

Függetlenül attól, hogy milyen csomagolóanyagot választunk, figyeljünk arra, hogy hogyan csomagolunk: fogjuk össze szorosan a szendvicset, hogy a feltétek ne mozduljanak el, és ügyeljünk arra, hogy lezárjuk a csomagolást. Ha szükséges, duplán csomagoljunk!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.