Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Praktikus

Panírozd be és rántsd ki a tejbegrízt – nem hiszed el, mi lesz belőle!

Tejbegríz
Talán nem is létezik olyan ember, aki a tejbegrízt ne szeretné, valamilyen formában: kásának vagy pudingnak, süteménybe töltve vagy felfújtnak megsütve. És ha azt mondjuk: rántva is isteni? A fanyalgóknak üzenjük: tegyenek egy próbát a rántott tejbegrízzel, nem bánják meg!

Ami be van panírozva, az rossz nem lehet – szoktuk mondani, de valójában ekkor legtöbben húsra, sajtra vagy zöldségekre gondolnak. Édességek kapcsán nemigen jut eszünkbe a tojásos-lisztes-zsemlemorzsás bundázás – ahogy az mindjárt kiderül: elég helytelenül! Van ugyanis egy desszert, aminek az élvezeti értéke jelentősen növelhető, ha kirántják, ez pedig nem más, mint a tejbegríz! Hogy hogyan lehet egy kását bepanírozni? Ahogy a puliszkából sütés nélküli süteményt készíteni: jó sűrűre főzni, megvárni amíg megdermed, majd egy éles késsel egyforma darabokra vágni, és – mint a ránott húst – bebundázni, majd kisütni! Végül mehet rá fahéjas porcukor, eperlekvár vagy vaníliapuding, és már falhatjuk is! Íme a tökéletes recept:

Hozzávalók a rántott tejbegrízhez:

  • 1 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 20 ek búzadara
  • mazsola (ízlés szerint)
  • vaníliaaroma

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
Rántott tejbegríz – ezúttal meggymártással! (Fotó: Shutterstock)
Rántott tejbegríz – ezúttal meggymártással! (Fotó: Shutterstock)

Elkészítése:

  1. Egy lábasban (kb. 22 cm átmérőjű) felforraljuk a tejet. Folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, majd ízlés szerint a mazsolát és a vaníliaaromát. Lassú tűzön főzve addig keverjük, amíg jól besűrűsödik – ezután ne kevergessük!
  2. Amikor kihűlt, a szélét késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálcára. Vizes késsel feldaraboljuk kb. 5×3 cm-es darabokra.
  3. Szokásos módon – akár a rántott húst – bepanírozzuk, és lassú tűzön aranysárgára sütjük.
  4. Ha elkészült, porcukorral megszórva, esetleg vaníliapudinggal vagy fűszeres meggymártással leöntve tálaljuk!
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.