Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Praktikus

7 hasznos tipp, amivel időt spórolhatsz a konyhában!

Ezekkel a könnyen követhető tippekkel, rengeteg időt spórolhatsz és megőrizheted a józan eszed a karácsonyi rohanásban!

melegítsd elő a sütőt

Mielőtt egyáltalán kinyitnád a hűtőd a hozzávalókért, kapcsold be a sütőd és állítsd a megfelelő hőfokra. Teljesen mindegy, hogy tepsis csirkét vagy tortát sütsz, jelentős perceket lefaraghatsz a végső sütési időből, ha nem kell a sütőd felmelegedésére várnod.

szobahőmérsékletű hússal dolgozz

Ha a húst a hűtődből egyenesen a serpenyődbe helyezed, hosszútávon csak több vesződést okozol magadnak. A szobahőmérsékletű húsnál nem kell a páralecsapódással foglalkoznod, tehát a hús külső és belső része is kezelhetőbbé válik, valamint sokkal egyenletesebben lehet vele dolgozni, mintha még hideg lenne.

használj kisebb edényt

Sok időt veszíthetsz azzal, ha túlméretezett edényt használsz a főzéshez. A nagyobb lábas/serpneyő hosszabb idő alatt melegszik fel, és gyakran kevésbé egységesen. Használj kisebb edényt, az ízletesebb ételek és az időspórolás érdekében.

élezd meg a késed

Azon túl, hogy életlen késsel dolgozni sokkal veszélyesebb, ha rendszeresen megélezed a késeid, sokkal precízebben és gyorsabban tudsz dolgozni. Gondolj bele, mennyit vesződsz a hagymával és a paradicsommal...Nem lehet, hogy a késedben van a hiba?

használj reszelőt a vajhoz

Ahelyett, hogy azzal vesztegetnéd az időd, hogy a hűtőn kívül hagyod a vajat éjszakára, vagy sütés előtt bedobod a mikróba, használj reszelőt, hogy hamarabb puha legyen. A lereszelt vajjal sokkal könnyebb dolgozni, jobb végeredménnyel jár és még időt is spórolsz vele.

használj szódabikarbónát a bab főzéséhez

Adj egy kis szódabikarbónát a vízhez, amikor áztatod a babot, így megrövídted az áztatási időt, sőt a főzés során a textúrája és az íze is sokkal jobb lesz!

Ne zsúfold tele a serpenyőd

Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni az ételed, nagyon fontos, hogy ne legyen tömeg a serpenyődben. Ha az alapanyagok -különösen a vízben gazdag zöldségfélék- túl közel vannak egymáshoz, a gőz ami a meleg hatására kicsapódik belőlük, puhává és összeesetté teszi őket, szóval ha ropogós zöldségekre vágysz, hagy meg nekik a teret!

7 HÉTKÖZNAPI TÁRGY, AMIT EDDIG BIZTOS, HOGY ROSSZUL HASZNÁLTÁL! >>>

9 EGYSZERŰ KONYHAI TRÜKK, AMIVEL IDŐT ÉS PÉNZT SPÓROLHATSZ! >>>

ÍGY MARAD A LEGTOVÁBB FRISS A ZÖLDSÉG ÉS A GYÜMÖLCS! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.