A wok már több, mint 2000 éve szerves részét képezi az ázsiai népek konyháinak. Az eredetileg tűz vagy kemence fölé helyezhető eszköz azonban az idők folyamán nem kopott ki a konyháikból, sőt globális hódításba kezdett. A wokba könnyű beleszeretni, jó méretű, anyaga tökéletes hővezető, pirításra, párolásra, sütésre és főzésre egyaránt használható.
A wok a gyors vacsoráknak, könnyű ebédeknek esetében is igazi virtuóz. Egyenletes hővezetésének köszönhetően könnyedén és gyorsan megsülnek benne a különféle zöldségek és húsok, a serpenyőben való mozgatásukhoz fakanálra sincs szükség, csak néhány ügyes csuklómozdulat, s újabb falatok pirulnak a wok alján.
A wokban történő pirítás esetében érdemes apróra vágott alapanyagokkal dolgozni, s folyamatosan felügyelni az ételt, mert nagyon gyorsan elkészül. A julienne-re vágott (vékonyra szecskázott) zöldségek és a tokánynak szelt húsokból nagyságrendileg negyed óra alatt vacsora varázsolható egy wok segítségével. Nem feltétlen kell autentikus ázsiai ételt készíteni benne, csak a fantáziánk szab határt, hogy milyen finomságot sütünk vele.
Remek hővezetésének köszönhetően a bő zsiradékban történő sütés esetében is érdemes előkapni a wokot, de főzhetünk is benne, sőt kombinálhatjuk a főzést és a sütést, azaz a megpárolt, blansírozott alapanyagokat – miután elfőtték a főzőlevüket – egy kevés zsiradék hozzáadása után a wokban egyszerűen le is piríthatjuk.
Ha párolni szeretnénk, akkor pedig semmi más dolgunk sincs, mint beszerezni egy bambusz párolóedényt, amely ráillik a wokunkra. A wokban vizet forralunk, s a tetejére ültetett bambusz párolóedénybe tesszük a különféle alapanyagokat. Párolhatunk zöldséget, halat vagy akár gőzgombócot is. A párolóedényekből többet is egymásra ültethetünk, így akár egyszerre párolódhat a hús és a köret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.