Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

Házi csodaszer, amitől a leégett fazekak is csillogni fognak

Gondoltad volna, hogy van egy házi csodaszer, ami kiválóan működik mosogatásnál is? Ha nem hallottál még róla, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, hiszen többet ér, mint számtalan más méregdrága tisztítószer. A fazekaid garantáltan ragyogni fognak!

Biztosan veled is előfordult már, hogy a hagyma dinsztelés vagy a pörkölt rotyogás közben odakapott, az ebből adódó makacs leégés pedig legjobb esetben is csak néhány óra áztatás és súrolás után volt eltüntethető. Ha szeretnéd mindezt elkerülni, továbbá a fazekaidat sem szeretnéd a durva szivaccsal összekarcolni, akkor a következő praktika neked szól – írja a Ripost.

Ezzel a csodaszerrel tisztítsd a leégett fazekat  /Fotó: Shutterstock
Ezzel a csodaszerrel tisztítsd a leégett fazekat /Fotó: Shutterstock

Ha akad kéznél egy kis szódabikarbóna és ecet, akkor már nyert ügyed van. Nincs más dolgod, mint előkészíteni a tisztításra szoruló lábast, majd szórj egy mosogatószivacsra nagyjából egy evőkanálnyi szódabikarbónát, utána pedig ugyanennyi ecetet. Amikor habzani kezd, gyorsan dörzsöld be vele a fazék leégett részét, azután 10-15 perc elteltével töröld át egy nedves szivaccsal, és öblítsd át alaposan. Bármennyire is hihetetlen, de ezután olyan lesz a fazekad, mint új korában.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.