Biztosan veled is előfordult már, hogy a hagyma dinsztelés vagy a pörkölt rotyogás közben odakapott, az ebből adódó makacs leégés pedig legjobb esetben is csak néhány óra áztatás és súrolás után volt eltüntethető. Ha szeretnéd mindezt elkerülni, továbbá a fazekaidat sem szeretnéd a durva szivaccsal összekarcolni, akkor a következő praktika neked szól – írja a Ripost.
Ha akad kéznél egy kis szódabikarbóna és ecet, akkor már nyert ügyed van. Nincs más dolgod, mint előkészíteni a tisztításra szoruló lábast, majd szórj egy mosogatószivacsra nagyjából egy evőkanálnyi szódabikarbónát, utána pedig ugyanennyi ecetet. Amikor habzani kezd, gyorsan dörzsöld be vele a fazék leégett részét, azután 10-15 perc elteltével töröld át egy nedves szivaccsal, és öblítsd át alaposan. Bármennyire is hihetetlen, de ezután olyan lesz a fazekad, mint új korában.
Borítókép: Shutterstock
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.