Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Praktikus

11 hiba, amit elkövetsz hússütés közben, pedig könnyen elkerülhető lenne!

hús
A sült húst mindenki szereti - de nem mindegy, hogy csak éppen elmegy, vagy isteni gasztrocsoda a konyhában töltött időnk végeredménye! Íme néhány hiba, amibe már majdnem mindannyian belefutottunk, és a segítség, hogy hogyan kerüljük el őket!

1. Nem hagyod szobahőmérsékletűre melegedni a húst
 

Ha egy szelet hideg húst teszel a serpenyőbe, az csökkenteni fogja a már előmelegített serpenyő hőmérsékletét, amiből az következik, hogy a sült húsodon nem lesz isteni ropogós kéreg! Érdemes tehát a húst 30 perccel a sütés előtt kivenni a hűtőből.

2. Nem törlöd szárazra a húst

Mindig győződjünk meg arról, hogy a húsunkat egy papírtörlő segítségével megszárítottuk, így megszabadulva a felesleges nedvességtől. A nedvesség szintén megakadályozhatja, hogy a sültünk egyenletes, ropogós kérget kapjon.

3. Egyfolytában mozgatod a húst a serpenyőben

Miután a húst a serpenyőbe helyezted, ne érj hozzá! Egyébként nem karamellizálódik és nem keletkezik rajta szép, barna kéreg. Miután ez a kéreg létrejött, megfordíthatjuk a másik oldalára a húst. Ha még tapad a serpenyőhöz, azt jelenti, hogy még nincs kész, ezért várjunk egy kicsit tovább.

4. Tapadásmentes serpenyőt használsz

Használjunk rozsdamentes acél vagy öntöttvas edényt a tapadásmentes serpenyő helyett, hiszen mindkét edény átvihető a sütőbe (ami később fontos lesz), és mindkettő könnyen eléri a magas, állandó hőmérsékletet, amire szükség van egy nagyszerű steakhez, például.

5. Nem melegíted elő kellő forróságúra a serpenyőt

Melegítsük a serpenyőt a sütés előtt néhány percig, egészen addig, amíg a fölé tartott kezünkkel nem érezzük a hőt. Ezután nyugodtan hozzáadhatjuk a zsiradékot, majd a húst!
 

6. Olívaolajat használsz zsiradéknak

Ügyeljünk arra, hogy magas gyulladáspontú olajat használjunk ( például repce, szőlő vagy napraforgó). Ne használjunk olívaolajat, mivel alacsony a gyulladáspontja és viszonylag hamar égni kezd, és nem csak rossz ízű lesz a húsunk, hanem rákkeltő anyagok is felszabadulhatnak készítése közben.

7. Fukarkodsz a fűszerekkel

Legyünk bátrak a sóval, a borssal és az egyéb fűszerekkel, valamint ne felejtsük el a hús oldalát is fűszerezni! Akkor megfelelő a fűszerarány, ha nagyon soknak érezzünk, de nem kell aggódni, ez az egyetlen módja annak, hogy tökéletesen ízesített sült húst kapjunk.

8. Nem locsolgatod a készülő húst

Ez a lépés elég extra és nem feltétlenül elengedhetetlen, de ha tényleg szuperszaftos húst szeretnél készíteni áldozz rá plusz egy percet! A készülő hús mellé rakj két evőkanál vajat, némi rozmaringot vagy egyéb, választott fűszert, majd a serpenyőt enyhén megbillentve, egy kanál segítségével folyamatosan locsolgasd a készülő húst.

9. Nyers marad vagy túlsütöd

Nyilván hús fajta válogatja de átlagosan 7 percre van szüksége egy szelet húsnak, hogy tökéletesen megsüljön - a szelet vastagságától függően. Így nem lesz sem nyers, sem szenes, de saját ízlésünkhöz igazítva változtathatjuk a sütést idejét.
 

10. Nem hagyod pihenni az elkészült húst

A kész húst pihentessük szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy a szaft egyenletesen felszívódjon az egész hússzeletben, ezáltal egy szuper omlós és ízes végeredményt kapjunk!
 

11. Nem az erezettel szemben vágod fel

Az erezettel szemben felvágva kapod a legporhanyósabb, legtökéletesebb állagot, így garantáltan imádni fogod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.