Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Praktikus

Mindenki ezt a trükköt másolja: így készül a paprikabomba, a zseniális házi ételízesítő

Zseniális ételízesítő, mely ezerszer jobb a boltban kapható fűszereknél vagy kockáknál. Mutatjuk, hogyan készül a paprikabomba.

Az ételízesítők, leves- és pörköltkockák megkönnyítik az életünket, vannak azonban olyan házi alternatívák, melyek sokkal jobbak ezeknél a bolti fűszereknél. A házi paprikabombát pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul remek maradékmentő ötlet is, ha sok paprikánk, paradicsomunk vagy zöldfűszerünk van otthon!

A paprikabombába kerülhet paradicsom, petrezselyem- és zellerzöld is /Fotó: Ripost
A paprikabombába kerülhet paradicsom, petrezselyem- és zellerzöld is /Fotó: Ripost

Így készül a zseniális ételízesítő, az adalékmentes paprikabomba

A paprikabombához, ahogy a neve is elárulja, szükségünk van tölteni való paprikára, paradicsomra, petrezselyemre, zellerzöldre, káposztalevélre és lestyánra, de ez utóbbi akár el is hagyható.

A paprikákat csumázzuk ki, majd alaposan mossuk át és hagyjuk megszáradni. Eközben vágjuk fel cikkekre a paradicsomot (vagy használjunk koktélparadicsomot), mossuk meg és szárítsuk meg a petrezselyem- és zellerzöldet, a káposztalevelet, utóbbit csíkozzuk fel. Miután minden megszáradt, kezdődhet a töltés!

Így készül a paprikabomba, a házi ételízesítő /Fotó: Ripost
Így készül a paprikabomba, a házi ételízesítő /Fotó: Ripost

A kicsumázott paprikát szorosan töltsük meg a paradicsommal, a zöldekkel és a káposztalevellél. Alaposan nyomkodjuk bele a fűszereket, majd tegyük félre egy akkora tálcára vagy tányérra, ami befér a fagyasztóba.

Fontos lesz figyelni arra, hogy az első fagyasztás során a paprikák ne érjenek egymáshoz, ugyanis akkor nehéz lesz sérülés nélkül szétválasztani őket. Ha letelt az első 24 óra és megfagytak a paprikabombák, akkor tegyük őket egy visszazárható zacskóba, majd mehet vissza a fagyóba és csak vegyünk elől belőle egyet, ha levest vagy pörköltet készítünk – írja a Ripost.

Borítókép: Ripost

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.