Az ételízesítők, leves- és pörköltkockák megkönnyítik az életünket, vannak azonban olyan házi alternatívák, melyek sokkal jobbak ezeknél a bolti fűszereknél. A házi paprikabombát pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul remek maradékmentő ötlet is, ha sok paprikánk, paradicsomunk vagy zöldfűszerünk van otthon!
A paprikabombához, ahogy a neve is elárulja, szükségünk van tölteni való paprikára, paradicsomra, petrezselyemre, zellerzöldre, káposztalevélre és lestyánra, de ez utóbbi akár el is hagyható.
A paprikákat csumázzuk ki, majd alaposan mossuk át és hagyjuk megszáradni. Eközben vágjuk fel cikkekre a paradicsomot (vagy használjunk koktélparadicsomot), mossuk meg és szárítsuk meg a petrezselyem- és zellerzöldet, a káposztalevelet, utóbbit csíkozzuk fel. Miután minden megszáradt, kezdődhet a töltés!
A kicsumázott paprikát szorosan töltsük meg a paradicsommal, a zöldekkel és a káposztalevellél. Alaposan nyomkodjuk bele a fűszereket, majd tegyük félre egy akkora tálcára vagy tányérra, ami befér a fagyasztóba.
Fontos lesz figyelni arra, hogy az első fagyasztás során a paprikák ne érjenek egymáshoz, ugyanis akkor nehéz lesz sérülés nélkül szétválasztani őket. Ha letelt az első 24 óra és megfagytak a paprikabombák, akkor tegyük őket egy visszazárható zacskóba, majd mehet vissza a fagyóba és csak vegyünk elől belőle egyet, ha levest vagy pörköltet készítünk – írja a Ripost.
Borítókép: Ripost
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.