Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Epres blondie
Praktikus

Így spórolj az ebéden - 7 egyszerű tipp!

munkahelyi ebéd
Jó sok pénzt megtakaríthatsz azzal, ha a munkahelyre otthonról viszed az ebédet. Időt nem tudunk varázsolni a főzéshez, de néhány ötlettel mégis segíthetünk!

Minden elfér benne

A legjobb az olyan uzsonnásdoboz, amelyikben elkülöníthető és tetővel ellátott rekeszek vannak, így a különböző ételek nem keverednek össze. Ma már számtalan méretben és színben kaphatók, sőt, gyakran hozzácsomagolt evőeszközt is rejtenek magukban, így arról sem kell külön gondoskodnod!

Jégakku helyett

Ha a munkahelyeden nincs hűtőszekrény, csomagolj a gyorsan romló ebéd mellé műanyag palackban lefagyasztott vizet, szörpöt vagy teát! Így nemcsak az ételt hűtheted biztonságosan, hanem lesz egy adag jéghideg innivalód is! Ugyanilyen módon a frissen elkészült tejes smoothie-val töltött termoszt is lefagyaszthatod.

Rétegezd üvegbe!

Csomagold befőttesüvegbe a napi salátaadagodat! Legalulra mindig az öntet kerüljön, aztán jöhetnek rá az olyan „nehezebb” alapanyagok, mint a főtt bab és kukorica, az uborka vagy a retek. Erre kerülnek a leveles zöldek, majd az olajos magvak, az aszalt gyümölcsök vagy a kenyérkockák, végül a friss gyümölcsök vagy a zöldfűszerek zárják a sort. Ha szeretnél hozzá főtt rizst vagy tésztát, bulgurt, quinoát és társait enni, akkor azokat a legtetejére tedd. Ebédidőben aztán csak össze kell rázni az üveg tartalmát, és kész!

Több napra előre

Főzzmeg öt napra elegendő quinoát, és tárold a hűtőszekrényben külön műanyag dobozokban. Nem romlik meg, és nem szárad ki úgy, mint a rizs. Saláták, frissensültek mellé remek köret, de a levest is gazdagíthatod vele. Ráadásul gluténmentes!

Álcázd az illatokat!

A munkahelyen panaszkodnak a kollégák, ha halat csomagolsz ebédre? Tépkedd darabokra a húsát, és gyúrd golyóvá főtt rizzsel és fűszerekkel. Csomagolj mellé öntetet vagy salátát!

Nem csak süteményhez

A muffintepsi mélyedéseiben a süteményeken túl komplett fogásokat is megsüthetsz, például pizzát, baconös sült tésztát vagy mini hot dogot. Nekünk is van jó pár ilyen receptünk, szemezgess bátran!

Gazdagabb levesek

Vásárolj félkész raviolit vagy tortellinit, előző este főzd ki pár perc alatt, aztán gazdagítsd vele az aznapról megmaradt levest – laktató ebéd lesz belőle másnap!

Még több szuper sporolós tippet tatlálsz a Fanny Magazin eheti számában - már kapható az újságárusoknál! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.