Ha a brokkolirózsák túl nagyok, és szeretnénk azokat elfelezni, vagy esetleg egy készülő ételhez, mondjuk krémleveshez vagy zöldségszószhoz használnánk fel, akkor muszáj feldarabolni a brokkolit. Ha próbáltad már késsel aprítani a brokkolit, biztosan tapasztaltad, hogy a rózsái azonnal morzsálódnak és apró zöld brokkoliporral lepik be a vágódeszkát.
Akárcsak a karfiolt, a brokkolit is rózsáira szedve érdemes felhasználni a főzés során, és ha egy mód van rá, ne vágd fel késsel - nyers állapotában. Legyen szó rakott brokkoliról, sajtos-brokkolis egytálételről, netán krémlevesről, vagy egy sima és egyszerű párolt zöldségköretről, akkor jársz a legjobban, ha egy kis késsel levágod (vagy letöröd) a brokkolirózsákat a fás torzsáról és így dolgozol vele ezután.
Ha mindenképpen szeretnéd feldarabolni apró kockákra a brokkolit, akkor tedd mindezt főzés vagy párolás után, mert akkor nem fog morzsálódni. Egy amerikai YouTube-csatorna ajánl azonban egy másik megoldást is, hogy elkerüljük a brokkoli széthullását darabolás során: ehhez a zöldséget nyers állapotában kell feldolgozni, méghozzá úgy, hogy a rózsák alatti vékony szárrészt hasítod ketté, majd a vágás mentén egyszerűen szétfeszíted.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.