Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Praktikus

Eddig te is rosszul daraboltad a brokkolit: így nem morzsálódik szét a zöldség

A diétázók egyik nagy kedvence a brokkoli, amit megpárolva szinte bármilyen hús mellé kínálhatunk köretként, de rakott ételek, krémlevesek és szószok is készíthetőek belőle. Ha te is próbáltad már apróra darabolni, biztos észrevetted, mennyire morzsálódnak a brokkolirózsák.

Ha a brokkolirózsák túl nagyok, és szeretnénk azokat elfelezni, vagy esetleg egy készülő ételhez, mondjuk krémleveshez vagy zöldségszószhoz használnánk fel, akkor muszáj feldarabolni a brokkolit. Ha próbáltad már késsel aprítani a brokkolit, biztosan tapasztaltad, hogy a rózsái azonnal morzsálódnak és apró zöld brokkoliporral lepik be a vágódeszkát.

Így vágd, darabold a brokkolit és alig lesz utána kosz a konyhában /Fotó: Shutterstock
Így vágd, darabold a brokkolit és alig lesz utána kosz a konyhában /Fotó: Shutterstock

Így vágd, darabold a brokkolit

Akárcsak a karfiolt, a brokkolit is rózsáira szedve érdemes felhasználni a főzés során, és ha egy mód van rá, ne vágd fel késsel - nyers állapotában. Legyen szó rakott brokkoliról, sajtos-brokkolis egytálételről, netán krémlevesről, vagy egy sima és egyszerű párolt zöldségköretről, akkor jársz a legjobban, ha egy kis késsel levágod (vagy letöröd) a brokkolirózsákat a fás torzsáról és így dolgozol vele ezután.

Ha mindenképpen szeretnéd feldarabolni apró kockákra a brokkolit, akkor tedd mindezt főzés vagy párolás után, mert akkor nem fog morzsálódni. Egy amerikai YouTube-csatorna ajánl azonban egy másik megoldást is, hogy elkerüljük a brokkoli széthullását darabolás során: ehhez a zöldséget nyers állapotában kell feldolgozni, méghozzá úgy, hogy a rózsák alatti vékony szárrészt hasítod ketté, majd a vágás mentén egyszerűen szétfeszíted.

BROKKOLIKRÉMLEVES >>>

Brokkolikrémleves, ahogy mi szeretjük /Fotó: Mindmegette
Brokkolikrémleves, ahogy mi szeretjük /Fotó: Mindmegette

BROKKOLIS RAKOTT CSIRKEmell >>>

Brokkolis rakott csirkemell /Fotó: Mindmegette
Brokkolis rakott csirkemell /Fotó: Mindmegette

SAJTOS-FOKHAGYMÁS BROKKOLI >>>

Sajtos-fokhagymás brokkoli köret /Fotó: Mindmegette
Sajtos-fokhagymás brokkoli köret /Fotó: Mindmegette

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.