Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Eddig te is rosszul daraboltad a brokkolit: így nem morzsálódik szét a zöldség

A diétázók egyik nagy kedvence a brokkoli, amit megpárolva szinte bármilyen hús mellé kínálhatunk köretként, de rakott ételek, krémlevesek és szószok is készíthetőek belőle. Ha te is próbáltad már apróra darabolni, biztos észrevetted, mennyire morzsálódnak a brokkolirózsák.

Ha a brokkolirózsák túl nagyok, és szeretnénk azokat elfelezni, vagy esetleg egy készülő ételhez, mondjuk krémleveshez vagy zöldségszószhoz használnánk fel, akkor muszáj feldarabolni a brokkolit. Ha próbáltad már késsel aprítani a brokkolit, biztosan tapasztaltad, hogy a rózsái azonnal morzsálódnak és apró zöld brokkoliporral lepik be a vágódeszkát.

Így vágd, darabold a brokkolit és alig lesz utána kosz a konyhában /Fotó: Shutterstock
Így vágd, darabold a brokkolit és alig lesz utána kosz a konyhában /Fotó: Shutterstock

Így vágd, darabold a brokkolit

Akárcsak a karfiolt, a brokkolit is rózsáira szedve érdemes felhasználni a főzés során, és ha egy mód van rá, ne vágd fel késsel - nyers állapotában. Legyen szó rakott brokkoliról, sajtos-brokkolis egytálételről, netán krémlevesről, vagy egy sima és egyszerű párolt zöldségköretről, akkor jársz a legjobban, ha egy kis késsel levágod (vagy letöröd) a brokkolirózsákat a fás torzsáról és így dolgozol vele ezután.

Ha mindenképpen szeretnéd feldarabolni apró kockákra a brokkolit, akkor tedd mindezt főzés vagy párolás után, mert akkor nem fog morzsálódni. Egy amerikai YouTube-csatorna ajánl azonban egy másik megoldást is, hogy elkerüljük a brokkoli széthullását darabolás során: ehhez a zöldséget nyers állapotában kell feldolgozni, méghozzá úgy, hogy a rózsák alatti vékony szárrészt hasítod ketté, majd a vágás mentén egyszerűen szétfeszíted.

BROKKOLIKRÉMLEVES >>>

Brokkolikrémleves, ahogy mi szeretjük /Fotó: Mindmegette
Brokkolikrémleves, ahogy mi szeretjük /Fotó: Mindmegette

BROKKOLIS RAKOTT CSIRKEmell >>>

Brokkolis rakott csirkemell /Fotó: Mindmegette
Brokkolis rakott csirkemell /Fotó: Mindmegette

SAJTOS-FOKHAGYMÁS BROKKOLI >>>

Sajtos-fokhagymás brokkoli köret /Fotó: Mindmegette
Sajtos-fokhagymás brokkoli köret /Fotó: Mindmegette

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.