Ha imádod a görögdinnyét, de a piacon vagy a zöldségesnél mindig bajban vagy, hogy melyiket válaszd ki, akkor itt a segítség! Nem biztos, hogy kopogtatás alapján kell dönteni, a lékelés pedig a legtöbb helyen kiment már a divatból – különösen, hogy hivatalosan a lékelt, de meg nem vásárolt dinnye ismételten nem hozható forgalomba –, ám egyes külső jegyekből akár kóstolás nélkül is lehet következtetni a dinnye érettségére.
A sokak által emlegetett kongó hang mint irányadó jellemző félrevezető lehet, ugyanis nem feltétlenül az érettségét jelzi, hanem utalhat csupán arra, hogy az adott gyümölcsnek magas a víztartalma.
A hazai fogyasztók körében továbbra is a gömbölyű alakú, csíkos héjú, piros belsejű görögdinnye a legnépszerűbb. Ajánlott azonban bátran megkóstolni más fajtákat is: így a hosszúkás formájúakat, az egyszínűeket, a sárga héjúakat/belűeket, vagy éppen a „mag nélkülieket” is, ugyanis mindezek szintén kiváló ízű dinnyefajták.
Végül következzen néhány extra tipp egy profitól!
(Forrás: Nébih)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.