Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Praktikus

Ízesítési trükkök: melyik fajta sót mire használjuk?

Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. Mit érdemes venni, és melyik fajtát mire használjunk? Ebben segítünk.

Konyhasó a mindennapokra

Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.
 

Tengeri só sütéshez

A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.

Fokhagymás fűszersó húsokhoz

E keverékben a só és a fokhagyma mellett még zeller, vöröshagyma és zöld fűszerek is találhatók. Húshoz, halhoz, párolt zöldséghez és salátához illik. Fokhagymás vajkrém készítésére is tökéletes.

Magyaros fűszerkeverék házias ételekhez

Legyen akár (szalonnás) sült burgonya, pecsenyehús vagy gulyásleves, a magyaros fűszerkeverék mindegyikhez jó választás. A só mellett fő összetevői a paprika, a bors, a vörös- és fokhagyma. Csípős változatban is kapható.

Fűszerkeverék salátához

A finom tengeri sóból és zöld fűszerekből – pl. petrezselyemzöldből, kaporból, kakukkfűből, rozmaringból, majoránnából és bazsalikomból, valamint vöröshagymából – álló keverék leves, saláta, főzelék, tojás vagy szendvicskrém fűszerezésére alkalmas.
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.