Mindenesetre ha éppen a konyhaszekrény előtt állsz egy zacskó csipsz-szel a kezedben és azon gondolkodsz, hogy vajon készíthetnél-e belőle burgonyapürét, jó hírünk van. Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért, sőt a kedvenc éttermedet sem kell tárcsáznod: csipszből főzhetsz burgonyapürét!
Lehet, hogy a konyhaművészet meggyalázásának érzed, de a szükség nagy úr, így itt az idő, hogy kipróbáld, hogyan lehet a ropogós burgonya csipszből bársonyos pürét készíteni.
A recept meglehetősen egyszerű – különösen a "szokásos" püréhez képest, amelyhez meg kell hámozni, főzni a burgonyát, majd ízesíteni, krémesíteni... Forralj fel 2,5 dl vizet és add hozzá az apró darabokra tört csipszet. Folyamatosan keverd, majd néhány perc elteltével adj hozzá 0,5 dl tejet és 1 evőkanál tejfölt, hogy szép krémes állagú keveréket kapj.
Szórd meg frissen őrölt borssal vagy szerecsendióval, metélőhagymával és máris tálalhatod a burgonyapürét.
A legjobb az egészben (természetesen azon kívül, hogy szuper gyorsan elkészül), hogy bármilyen ízű burgonya csipsz-szel el elkészítheted, így igazán extra köretet varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.