Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Praktikus

Kapaszkodj meg! Így készíthetsz csipszből világverő krumplipürét

/Fotó: Northfoto
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderül, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásról.

Mindenesetre ha éppen a konyhaszekrény előtt állsz egy zacskó csipsz-szel a kezedben és azon gondolkodsz, hogy vajon készíthetnél-e belőle burgonyapürét, jó hírünk van. Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért, sőt a kedvenc éttermedet sem kell tárcsáznod: csipszből főzhetsz burgonyapürét!

Lehet, hogy a konyhaművészet meggyalázásának érzed, de a szükség nagy úr, így itt az idő, hogy kipróbáld, hogyan lehet a ropogós burgonya csipszből bársonyos pürét készíteni.

Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért /Fotó: Northfoto
Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért /Fotó: Northfoto

A recept meglehetősen egyszerű – különösen a "szokásos" püréhez képest, amelyhez meg kell hámozni, főzni a burgonyát, majd ízesíteni, krémesíteni... Forralj fel 2,5 dl vizet és add hozzá az apró darabokra tört csipszet. Folyamatosan keverd, majd néhány perc elteltével adj hozzá 0,5 dl tejet és 1 evőkanál tejfölt, hogy szép krémes állagú keveréket kapj.

Szórd meg frissen őrölt borssal vagy szerecsendióval, metélőhagymával és máris tálalhatod a burgonyapürét.

A legjobb az egészben (természetesen azon kívül, hogy szuper gyorsan elkészül), hogy bármilyen ízű burgonya csipsz-szel el elkészítheted, így igazán extra köretet varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.