Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Praktikus

Kapaszkodj meg! Így készíthetsz csipszből világverő krumplipürét

/Fotó: Northfoto
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderül, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásról.

Mindenesetre ha éppen a konyhaszekrény előtt állsz egy zacskó csipsz-szel a kezedben és azon gondolkodsz, hogy vajon készíthetnél-e belőle burgonyapürét, jó hírünk van. Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért, sőt a kedvenc éttermedet sem kell tárcsáznod: csipszből főzhetsz burgonyapürét!

Lehet, hogy a konyhaművészet meggyalázásának érzed, de a szükség nagy úr, így itt az idő, hogy kipróbáld, hogyan lehet a ropogós burgonya csipszből bársonyos pürét készíteni.

Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért /Fotó: Northfoto
Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért /Fotó: Northfoto

A recept meglehetősen egyszerű – különösen a "szokásos" püréhez képest, amelyhez meg kell hámozni, főzni a burgonyát, majd ízesíteni, krémesíteni... Forralj fel 2,5 dl vizet és add hozzá az apró darabokra tört csipszet. Folyamatosan keverd, majd néhány perc elteltével adj hozzá 0,5 dl tejet és 1 evőkanál tejfölt, hogy szép krémes állagú keveréket kapj.

Szórd meg frissen őrölt borssal vagy szerecsendióval, metélőhagymával és máris tálalhatod a burgonyapürét.

A legjobb az egészben (természetesen azon kívül, hogy szuper gyorsan elkészül), hogy bármilyen ízű burgonya csipsz-szel el elkészítheted, így igazán extra köretet varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.