Nem múlhat el a nyár kedvenc savanyúságunk, a kovászos uborka nélkül! A kovászos uborkát egyszerű elkészíteni, ám van néhány alapszabály, amiket érdemes betartani, ha azt szeretnéd, hogy tökéletes, isteni finom és roppanós legyen a végeredmény.
FONTOS! Noha a kovászoláshoz nélkülözhetetlen a meleg, ne engedd, hogy a lé felforrjon a tűző napon, mert ettől elpusztulnak a kovászolást végző élesztőgombák, és az uborka megromlik!
A kovászos uborkát meleg helyen, de nem tűző napon kell érlelni; akár bent a lakásban is csinálhatod, feltéve, hogy tartósan legalább 25 Celsius fokos a hőmérséklet. Ha meleg van, 3-5 nap alatt elkészül – írja a Ripost. A legjobb módszer az ellenőrzésre, ha kiveszel egyet, és megkóstolod, hogy kellőképpen „érett"-e már. Az a legfontosabb, hogy semmiképp se hagyd magára a beindított kovászolást, mert könnyen túlerjedhet a kovászos uborka, amikor nem csak hogy puha lesz, de az íze is tönkremegy!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.