Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

Túl híg a cukormáz, kifolyik a krém? Ezzel az filléres alapanyaggal megmentheted a tortád!

Túl híg a cukormáz, kifolyik a krém? Ezzel az egyszerű módszerrel megmentheted a tortád!
A torták és sütemények nagy részét a tökéletes cukormáz koronázza meg. De mi a helyzet, ha a máz állaga nem olyan, mint kellene? Mit lehet tenni, ha folyós a máz és nincs időd újat készíteni?

A cukrászok különféle megoldásokat kínálnak erre a problémára.

Elsőként azt tanácsolják, hogy pihentesd a cukormázat rövid ideig a hűtőszekrényben. A másik népszerű módszer a cukormáz sűrítésére ha porcukrot adsz hozzá. De ha a máz már eleve édes, és nem bír el több cukrot, más összetevő után kell nézned. Olyan anyagot kell választani, ami az íz megváltoztatása nélkül javítja a textúrát.

Ez pedig nem más, mint a keményítő!

Egy kevés kukorica- vagy tápiókakeményítő hozzáadása a folyós mázhoz a legjobb módja a sűrítésnek!

Kb. 2 teáskanálnyit őrölj le konyhai robotgéppel, amíg extra finom állagú lesz, majd lassan kevergetve a mázat add hozzá a keményítőt. Érdemes a keményítőt átszitálni, nehogy csomóssá váljon a máz!

A keményítő felszívja a felesleges folyadékot, így a vajas, a tejszínes, vagy a mascarponés krémeket is stabilabbá teheti – különösen akkor, ha sütit melegebb napon tálalod!

Ajánljuk még:

SÜTISULI DESSZERTKÉSZÍTŐ TANFOLYAM: VIDEÓS RECEPTEK EGY PROFITÓL - VÁLOGATÁS >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.