Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Praktikus

Meglepő: ezért van lyuk a fakanál közepén!

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén. Nem, nem a dizájn miatt, ennél jóval praktikusabb okok vezettek odáig, hogy az ilyen típusú fakanalak gyakorlatilag ma már minden háziasszony konyhájában helyet kaptak.

Fakanalak mindenféle formában és méretben kaphatók. A legtöbb hosszú évtizedekig használatban van, főleg, ha megfelelően tisztítod, ápolod. Az, hogy melyiket mire használod, elsősorban a saját döntésed: van, amivel csak rántást készítesz, olyan is, amivel a sütitésztát kevered és biztosan a mártásokhoz, szószokhoz is van egy. Ez utóbbi jó, ha lyukas – mutatjuk, miért!

A lyukas fakanalakat tisztítani is könnyebb / Fotó: Shutterstock
A lyukas fakanalakat tisztítani is könnyebb / Fotó: Shutterstock

simább állag, levegősebb mártás

A lyukas fakanál nem csak egy divathóbort: a hagyományos kanállal szemben sokkal kíméletesebb kavarást tesz lehetővé. Egész pontosan míg a hagyományos fakanálnál keverés közben a szósz vagy a mártás csak a kanál szélei körül áramlik, addig a lyukasnál a közepén is szabadon átfolyhat. Ettől az anyag nem zúzódik össze, a végeredmény pedig egyenletesebb állagú, könnyedebb és levegősebb lesz.

Még egy apróság

A másik ok, amiért jó, ha mindig kéznél van egy lyukas fakanál: a segítségével könnyedén kihalászhatod az ételből azokat a hozzávalókat, amelyekre már nincs szükség. Hogy mire gondolunk? Például a babérlevére, vagy az egészben főtt hagymákra, más zöldségekre. Ezeket úgy tudod a lyukas kanál segítségével kivenni, hogy a főzőlé lecsorog – nincs szükség szűrőkanálra, ami csak a piszkos edények számát szaporítaná.

(Borítókép: Shutterstock)

Még több konyhai praktika>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.