A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Praktikus

Meglepő: ezért van lyuk a fakanál közepén!

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén. Nem, nem a dizájn miatt, ennél jóval praktikusabb okok vezettek odáig, hogy az ilyen típusú fakanalak gyakorlatilag ma már minden háziasszony konyhájában helyet kaptak.

Fakanalak mindenféle formában és méretben kaphatók. A legtöbb hosszú évtizedekig használatban van, főleg, ha megfelelően tisztítod, ápolod. Az, hogy melyiket mire használod, elsősorban a saját döntésed: van, amivel csak rántást készítesz, olyan is, amivel a sütitésztát kevered és biztosan a mártásokhoz, szószokhoz is van egy. Ez utóbbi jó, ha lyukas – mutatjuk, miért!

A lyukas fakanalakat tisztítani is könnyebb / Fotó: Shutterstock
A lyukas fakanalakat tisztítani is könnyebb / Fotó: Shutterstock

simább állag, levegősebb mártás

A lyukas fakanál nem csak egy divathóbort: a hagyományos kanállal szemben sokkal kíméletesebb kavarást tesz lehetővé. Egész pontosan míg a hagyományos fakanálnál keverés közben a szósz vagy a mártás csak a kanál szélei körül áramlik, addig a lyukasnál a közepén is szabadon átfolyhat. Ettől az anyag nem zúzódik össze, a végeredmény pedig egyenletesebb állagú, könnyedebb és levegősebb lesz.

Még egy apróság

A másik ok, amiért jó, ha mindig kéznél van egy lyukas fakanál: a segítségével könnyedén kihalászhatod az ételből azokat a hozzávalókat, amelyekre már nincs szükség. Hogy mire gondolunk? Például a babérlevére, vagy az egészben főtt hagymákra, más zöldségekre. Ezeket úgy tudod a lyukas kanál segítségével kivenni, hogy a főzőlé lecsorog – nincs szükség szűrőkanálra, ami csak a piszkos edények számát szaporítaná.

(Borítókép: Shutterstock)

Még több konyhai praktika>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.