A Mikulás-csomagunkba túl sok csokoládé került? Mutatjuk mit csinálhatunk vele, hogy ne a kukába végezze a drága édesség. Legyen szó süteményről, forró italról, mártogatósról vagy valamilyen roppanós díszítő elemről.
Télen nagy szezonja van a gyerekek körében a forró csokinak. Ezt az élmény viszont nem csak finommá, hanem látványossá is teheti. Csomagoljuk ki a mikulásfigurát és tegyük egy szép karácsonyi bögrébe vagy üvegpohárba. A tejet forraljuk fel, majd ha már elég meleg, akkor öntsük rá a csokoládéra. Végezetül pedig nem hiányozhat más a tetejéről, mint egy kis tejszínhab.
A karácsonyi sütik tetején is megmutathatjuk új formában el nem használt télapó csokijainkat. Tegyük be csomagolásostul a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ezután szedjük a le a borítást és vegyünk elő egy reszelőt. A fagyott csokiból pár pillanat alatt készíthetünk csokireszeléket.
A csokihab a világ egyik legkönnyebb sütije, azonban némi díszítéssel mégis izgalmassá varázsolhatjuk. Először verjük habbá az ízesített tojásfehérjét. Ezután olvasszuk fel télapónkat és keverjük a habba. A finomságot helyezzük a hűtőbe 2-3 órára.
Biztosan mindenkinek van egy kedvenc csokis desszertje. Ehhez is nyugodtan felhasználhatjuk a megmaradt kakaós figuráinkat. Készíthetünk belőle tortakrémet vagy öntetet is.
Ha valami igazán extra édességet szeretnénk a karácsonyi asztalra, akkor készítsünk fondüt. A csokiszökőkút alapjához tökéletes a télapós édesség. Szeljünk hozzá epret, banánt vagy akár szárított gyümölcsöt.
Bármit feldobhatunk egy roppanós dekorációval, amihez kiváló ez a fajta csoki. Első lépésként olvasszuk meg, és vegyünk elő egy tálcát, habnyomót és sütőpapírt. A olvasztott csokit tegyük a zacskóba, szúrjuk ki és így máris tudunk vele karácsonyi mintákat rajzolni a sütőlapra. Végezetül pedig pihentessük a mélyhűtőben.
Előfordulhat, hogy a karácsonyi ajándékok miatt felhalmozódik otthon a buborékfólia. Nagyon érdekes ehető díszt készíthet a segítségével: az olvasztott csokit kenjük rá, majd tegyük a fagyasztóba.
Mossuk meg egy almát és vágjuk közepes vékonyságú szeletekre. Eztán olvasszuk meg a mikulást és keverjük hozzá kókuszsírt. Az almába szúrjunk egy pálcikát és forgassuk meg a csokiban. Ha megdermedt, akkor még fokozhatjuk az ízeket némi karamell szósszal.
A muffin egy igazán közkedvelt édesség, ráadásul mindenkinek van hozzá egy jól bevált receptje. A megmaradt télapók tökéletesek lesznek az alap tésztába.
A legjobb, ha ezeket a csokimikulásokat gőz felett vagy a mikróban olvasztjuk fel. Ha mindenképpen közvetlenül a tűz fölött szeretnénk, akkor plusz zsiradékra (pl. vajra) is szükségünk lesz, hogy ne égjen meg.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.