Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Így nem fog rád romlani a maradék csokimikulás

Így nem fog rád romlani a maradék csokimikulás /Fotó: Shutterstock
December elején a legtöbb családban robbanás szerűen szaporodnak el a csokimikulások. Ám előfordul, hogy Miklós napjára virradóan a Mikulás-csomagba túl sok édesség kerül, aztán ahogy telnek a napok, lövésünk sincs, hogy mit kezdjünk velük. Ha se megenni, se kidobni nem akarjuk, akkor már mutatjuk is, hogy mit kezdhetünk velük. Így tuti nem megy kárba!

A Mikulás-csomagunkba túl sok csokoládé került? Mutatjuk mit csinálhatunk vele, hogy ne a kukába végezze a drága édesség. Legyen szó süteményről, forró italról, mártogatósról vagy valamilyen roppanós díszítő elemről.

Forró finomság

Télen nagy szezonja van a gyerekek körében a forró csokinak. Ezt az élmény viszont nem csak finommá, hanem látványossá is teheti. Csomagoljuk ki a mikulásfigurát és tegyük egy szép karácsonyi bögrébe vagy üvegpohárba. A tejet forraljuk fel, majd ha már elég meleg, akkor öntsük rá a csokoládéra. Végezetül pedig nem hiányozhat más a tetejéről, mint egy kis tejszínhab.

Így nem fog rád romlani a maradék csokimikulás /Fotó: Shutterstock
Így nem fog rád romlani a maradék csokimikulás /Fotó: Shutterstock

Elő a reszelővel!

A karácsonyi sütik tetején is megmutathatjuk új formában el nem használt télapó csokijainkat. Tegyük be csomagolásostul a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ezután szedjük a le a borítást és vegyünk elő egy reszelőt. A fagyott csokiból pár pillanat alatt készíthetünk csokireszeléket.

Egy gyors desszert

A csokihab a világ egyik legkönnyebb sütije, azonban némi díszítéssel mégis izgalmassá varázsolhatjuk. Először verjük habbá az ízesített tojásfehérjét. Ezután olvasszuk fel télapónkat és keverjük a habba. A finomságot helyezzük a hűtőbe 2-3 órára.

Mindenhez jó csokikrém

Biztosan mindenkinek van egy kedvenc csokis desszertje. Ehhez is nyugodtan felhasználhatjuk a megmaradt kakaós figuráinkat. Készíthetünk belőle tortakrémet vagy öntetet is.

Kezdődjön a mártogatás

Ha valami igazán extra édességet szeretnénk a karácsonyi asztalra, akkor készítsünk fondüt. A csokiszökőkút alapjához tökéletes a télapós édesség. Szeljünk hozzá epret, banánt vagy akár szárított gyümölcsöt.

Roppanós díszítő elem

Bármit feldobhatunk egy roppanós dekorációval, amihez kiváló ez a fajta csoki. Első lépésként olvasszuk meg, és vegyünk elő egy tálcát, habnyomót és sütőpapírt. A olvasztott csokit tegyük a zacskóba, szúrjuk ki és így máris tudunk vele karácsonyi mintákat rajzolni a sütőlapra. Végezetül pedig pihentessük a mélyhűtőben.

Használjuk a buborékfóliát

Előfordulhat, hogy a karácsonyi ajándékok miatt felhalmozódik otthon a buborékfólia. Nagyon érdekes ehető díszt készíthet a segítségével: az olvasztott csokit kenjük rá, majd tegyük a fagyasztóba.

A buborékfólia és az olvasztott csokoládé párosításával különleges desszertet kaphatsz /Fotó: Shutterstock
A buborékfólia és az olvasztott csokoládé párosításával különleges desszertet kaphatsz /Fotó: Shutterstock

Ínyenc nyalánkság

Mossuk meg egy almát és vágjuk közepes vékonyságú szeletekre. Eztán olvasszuk meg a mikulást és keverjük hozzá kókuszsírt. Az almába szúrjunk egy pálcikát és forgassuk meg a csokiban. Ha megdermedt, akkor még fokozhatjuk az ízeket némi karamell szósszal.

Jól bevált recept

A muffin egy igazán közkedvelt édesség, ráadásul mindenkinek van hozzá egy jól bevált receptje. A megmaradt télapók tökéletesek lesznek az alap tésztába.

De hogyan kell olvasztani?

A legjobb, ha ezeket a csokimikulásokat gőz felett vagy a mikróban olvasztjuk fel. Ha mindenképpen közvetlenül a tűz fölött szeretnénk, akkor plusz zsiradékra (pl. vajra) is szükségünk lesz, hogy ne égjen meg.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.