A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz „cipőtalp”, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba teszed, meleg lesz a liszt, könnyebben kel majd meg a tészta.
Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.
Tedd a vágódeszkát fél-egy percre mikrohullámú sütőbe (a legerősebb fokozatra), és az garantáltam mikróbamentes lesz. Ha beférnek, fakanalat vagy egyéb faeszközt is fertőtleníthetsz így.
Szivacsokat és viledát is fertőtleníthetsz mikróban: önts egy tál vízbe egy kis ecetet vagy citromlevet, áztasd be a szivacsot, majd melegítsd a mikróban, egy percig, magas hőfokon. A forróság szagtalanítja és fertőtleníti a szivacsot – még a nyers tojás vagy csirke után is!
Nem kell lemondanod a megkeményedett barna cukorról és a kikristályosodott mézről: csak egy kis melegre van szükségük. Hints pár csepp vizet a cukorra, majd melegítsd az egészet magas hőmérsékleten 20 másodpercig. A méz úgy nyeri vissza folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes álláson melegíted.
Elfelejtetted tökéletesen bezárni a kenyeres zacskót? Megszáradt a péksütemény? Egyszerűen csomagold az ételt nedves papírszalvétába, és tedd a mikrohullámú sütőbe, és melegítd 20 másodperces szakaszokban! A papír nedvességtartalma átszivárog a kenyérbe, és újra frissé, élvezhetővé teszi azt, anélkül, hogy átáztatná.
Ha madártejet készítesz, és nem szeretnél a habgaluskák kiszaggatásával bajlódni, a felvert tojsfehérjét egy üvegtálban tedd a mikróba és pár másodperc alatt süsd meg, majd szaggasd a meleg vaníliasodóba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.