Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most, egy igencsak megosztó konyhai eszközről, a mikrohullámú sütőről osztunk meg néhány hasznos és érdekes adatot - lehet, hogy lesz olyan, amin meglepődtök majd!
1.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz „cipőtalp”, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

2.

Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba teszed, meleg lesz a liszt, könnyebben kel majd meg a tészta.

3.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

4.

Tedd a vágódeszkát fél-egy percre mikrohullámú sütőbe (a legerősebb fokozatra), és az garantáltam mikróbamentes lesz. Ha beférnek, fakanalat vagy egyéb faeszközt is fertőtleníthetsz így.

5.

Szivacsokat és viledát is fertőtleníthetsz mikróban: önts egy tál vízbe egy kis ecetet vagy citromlevet, áztasd be a szivacsot, majd melegítsd a mikróban, egy percig, magas hőfokon. A forróság szagtalanítja és fertőtleníti a szivacsot – még a nyers tojás vagy csirke után is!

6.

Nem kell lemondanod a megkeményedett barna cukorról és a kikristályosodott mézről: csak egy kis melegre van szükségük. Hints pár csepp vizet a cukorra, majd melegítsd az egészet magas hőmérsékleten 20 másodpercig. A méz úgy nyeri vissza folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes álláson melegíted.

7.

Elfelejtetted tökéletesen bezárni a kenyeres zacskót? Megszáradt a péksütemény? Egyszerűen csomagold az ételt nedves papírszalvétába, és tedd a mikrohullámú sütőbe, és melegítd 20 másodperces szakaszokban! A papír nedvességtartalma átszivárog a kenyérbe, és újra frissé, élvezhetővé teszi azt, anélkül, hogy átáztatná.

8.

Ha madártejet készítesz, és nem szeretnél a habgaluskák kiszaggatásával bajlódni, a felvert tojsfehérjét egy üvegtálban tedd a mikróba és pár másodperc alatt süsd meg, majd szaggasd a meleg vaníliasodóba.

TOVÁBBI KONYHAI PRAKTIKÁKAT, HASZTOS TIPPEKET, JÓL BEVÁLT TURPISSÁGOKAT TALÁLSZ ITT >>>

7 ÉTEL, AMIT SOHA NE TEGYÉL MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE>>>

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.