Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most, egy igencsak megosztó konyhai eszközről, a mikrohullámú sütőről osztunk meg néhány hasznos és érdekes adatot - lehet, hogy lesz olyan, amin meglepődtök majd!
1.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz „cipőtalp”, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

2.

Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba teszed, meleg lesz a liszt, könnyebben kel majd meg a tészta.

3.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

4.

Tedd a vágódeszkát fél-egy percre mikrohullámú sütőbe (a legerősebb fokozatra), és az garantáltam mikróbamentes lesz. Ha beférnek, fakanalat vagy egyéb faeszközt is fertőtleníthetsz így.

5.

Szivacsokat és viledát is fertőtleníthetsz mikróban: önts egy tál vízbe egy kis ecetet vagy citromlevet, áztasd be a szivacsot, majd melegítsd a mikróban, egy percig, magas hőfokon. A forróság szagtalanítja és fertőtleníti a szivacsot – még a nyers tojás vagy csirke után is!

6.

Nem kell lemondanod a megkeményedett barna cukorról és a kikristályosodott mézről: csak egy kis melegre van szükségük. Hints pár csepp vizet a cukorra, majd melegítsd az egészet magas hőmérsékleten 20 másodpercig. A méz úgy nyeri vissza folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes álláson melegíted.

7.

Elfelejtetted tökéletesen bezárni a kenyeres zacskót? Megszáradt a péksütemény? Egyszerűen csomagold az ételt nedves papírszalvétába, és tedd a mikrohullámú sütőbe, és melegítd 20 másodperces szakaszokban! A papír nedvességtartalma átszivárog a kenyérbe, és újra frissé, élvezhetővé teszi azt, anélkül, hogy átáztatná.

8.

Ha madártejet készítesz, és nem szeretnél a habgaluskák kiszaggatásával bajlódni, a felvert tojsfehérjét egy üvegtálban tedd a mikróba és pár másodperc alatt süsd meg, majd szaggasd a meleg vaníliasodóba.

TOVÁBBI KONYHAI PRAKTIKÁKAT, HASZTOS TIPPEKET, JÓL BEVÁLT TURPISSÁGOKAT TALÁLSZ ITT >>>

7 ÉTEL, AMIT SOHA NE TEGYÉL MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE>>>

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.