Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Praktikus

Időszűkében vagy? Főzd meg mikróban a tésztát!

Fotó: Shutterstock
Sokaknak vannak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy a mikróban készült tészta mennyire lehet jó. Ez a szkepticizmus abból fakad, hogy a legtöbben a mikrót csak melegítésre használják, nem pedig főzésre. A mikró azonban – korlátainak figyelembe vételével és megfelelő technikával – praktikus eszköz lehet tésztafőzéshez is.

Mikróban kétségtelenül nagyon gyorsan elkészül a tészta, így tökéletes ez a módszer, ha nincs időd vagy lehetőséged a tűzhelyen főzni. Az íze és az állaga azonban nem lesz olyan, mint a hagyományos, bő vízben főzéskor: picit lágyabb lesz, és az is előfordulhat, hogy lesznek benne keményebb részek – ezért például a spagettitésztát picit problémásabb mikróban készíteni, de nem lehetetlen!

A tészta gyorsan megfő a mikróban / Fotó: Shutterstock
A tészta gyorsan megfő a mikróban / Fotó: Shutterstock

A mikrohullámú sütőben való tésztafőzés tehát más megközelítést igényel, mint amit megszoktál. A tökéletes végeredmény érdekében válassz rövid tésztafajtát. Nézzük, hogyan csináld!

  1. A tésztát egy nagyobb, mikrohullámú sütőben használható tálba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  2. Megsózzuk és adunk hozzá pár csepp olívaolajat. Lefedjük a tálat egy másik edénnyel vagy fóliával úgy, hogy egy piciny részt hagyunk, amin a gőz távozhat.
  3. Nagy teljesítményen 3-5 percig főzzük, átkeverjük, majd újra betesszük a mikróba. Ezt addig ismételjük, míg a tészta megfő.
  4. Ha a tészta ízlésünk szerint megfőtt, óvatosan leszűrjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.